Aischat (22) en Turpal (22) met een vers bordje sushi.
Volledig scherm
Aischat (22) en Turpal (22) met een vers bordje sushi. © Sam Vanacker

“Jaar geleden stond ik nog te huilen aan Pools-Russische grens, nu openen we restaurant in Tielt”: Aishat en Tsjetsjeense chef Turpal serveren sushi

TieltIn het pand van De Smaak van Kaas in de Kortrijkstraat is Sushi Turpal geopend. Achter de toonbank staat een jong, enthousiast koppel met een verhaal. Beiden zijn slechts 22 jaar oud, maar doorzwommen al heel wat woelige wateren. “Een restaurant openen is een risico, maar ik geloof rotsvast in Turpals talent”, vertelt Aischat, die opgroeide in Tielt.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Heropstart omgevingsvergunningsprocedure voor fietspad tussen Wingene en Beernem: “Noodgedwongen zetten we een stap terug”
  Wingene/Beernem

  Heropstart omgevings­ver­gun­nings­pro­ce­du­re voor fietspad tussen Wingene en Beernem: “Noodge­dwon­gen zetten we een stap terug”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat er sowieso een nieuwe omgevingsvergunning zal aangevraagd worden voor het fietspad tussen Beernem en Wingene. De eerdere vergunning werd zoals bekend vernietigd door de rechtbank. “Het nieuwe onderzoek zal in eerste fase met open blik naar alle realistische alternatieven kijken en deze toetsen op hun milieu-impact en mobiliteitseffecten”, aldus AWV.