De Tieltse badmintonclub verwelkomt komend weekend 400 badmintonspelers in sporthal De Ponte
Volledig scherm
De Tieltse badmintonclub verwelkomt komend weekend 400 badmintonspelers in sporthal De Ponte © RV

Internationaal badmintontornooi in De Ponte

Op 28 en 29 september organiseert de Tieltse Badmintonclub al voor de dertiende keer een internationaal badmintontornooi in sporthal De Ponte. Veel buitenlandse clubs zakken komend weekend af naar Tielt.

 1. Aalter koopt oud klooster Knesselare voor 1 miljoen euro: “Binnen 3 jaar staat hier een multifunctioneel centrum”
  PREMIUM
  Knesselare

  Aalter koopt oud klooster Knesselare voor 1 miljoen euro: “Binnen 3 jaar staat hier een multifunc­ti­o­neel centrum”

  De gemeente Aalter heeft een overeenkomst op zak met de Broeders van Liefde, en koopt het oud klooster van Knesselare voor de ronde som van 1 miljoen euro. Tegen 2023 wil het gemeentebestuur daar een nieuw multifunctioneel centrum bouwen, waar onder andere verenigingen, kinderopvang en bibliotheek een thuis kunnen vinden. Aalter verkoopt op haar beurt ook andere gebouwen aan de Broeders van Liefde, zodat uiteindelijk maar 100.000 euro moet betaald worden. Ontdek hier de deal.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Ruiselede engageert zich om pleegzorg te ondersteunen
  Ruiselede

  Ruiselede engageert zich om pleegzorg te ondersteu­nen

  De gemeente Ruiselede engageert zich als pleegzorggemeente. In West-Vlaanderen zijn er momenteel meer dan 1.000 pleeggezinnen. Samen vangen zij ruim 1.200 kinderen en ongeveer 150 (jong)volwassenen met een beperking op. “Toch is er altijd nood aan extra pleeggezinnen. Momenteel staan er ongeveer 200 kinderen op de wachtlijst. Voor hen werd er momenteel nog geen plekje in een gezin gevonden”, zegt Nathalie Dessein, algemeen directeur Pleegzorg West-Vlaanderen. “ Daarom riepen we de steun van de Vlaamse gemeente- en stadsbesturen in met als gezamenlijk doel: Pleegzorg West-Vlaanderen lokaal meer bekend maken en Vlaamse gezinnen warm maken voor pleegzorg. Ruiselede ging op deze oproep in . Vanuit de warme gemeente die Ruiselede is, wil men het maatschappelijk draagvlak voor pleegzorg in de gemeente expliciet ondersteunen.” En dat is goed nieuws volgens Dessein. “Hoe meer dit draagvlak vergroot, hoe meer kinderen, die niet (meer) thuis kunnen wonen, de kans krijgen om op te groeien in een gepaste thuisomgeving. Ruiselede staat in voor 0,6% van de pleegplaatsingen in West-Vlaanderen en telt 3 pleeggezinnen voor 6 pleegkinderen en 2 volwassenen met een beperking of psychiatrische problematiek. Gemeente Ruiselede wil de inzet van hun pleeggezinnen nu erkennen en ondersteunen door pleegzorgvriendelijke maatregelen te treffen. De gemeente engageert zich onder meer om Pleegzorg beter bekend te maken door affiches op te hangen, folders beschikbaar te stellen, samenkomsten te organiseren,…” Meer op www.pleegzorgvlaanderen.be.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas