Het horecapeloton van Martini Racing Ciclismo was maandag te gast in Tielt
Volledig scherm
Het horecapeloton van Martini Racing Ciclismo was maandag te gast in Tielt © Sam Vanacker

Horeca-uitbaters met een hart voor wielrennen strijken neer bij wielercafé Carlito

TieltEen veertigtal horeca-uitbaters uit heel Vlaanderen verzamelde maandagvoormiddag in Tielt voor een ritje van 75 kilometer met Tim Declercq, Stijn Steels en Jens Debusschere van wielertrainingsploeg De Melkerie. Dat gebeurde onder de vlag van Martini Racing Ciclismo, een wielerclub voor en door horecalui.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Merckx-superfan Gino onthult zijn wonderlijke collectie: “Dit boek zal bij Eddy heel wat emoties losweken”
  PREMIUM
  Tielt

  Mer­ckx-superfan Gino onthult zijn wonderlij­ke collectie: “Dit boek zal bij Eddy heel wat emoties losweken”

  “Ooit zei Eddy me dat ik meer weet over zijn carrière dan hijzelf.” De allergrootste fan van de Kannibaal? Die woont ongetwijfeld in Tielt. Het huis van Gino Van Dierdonck (59) is één groot Merckx-privémuseum. Liefst 2.500 stuks heeft Gino in z’n collectie, waaronder unieke truitjes - inclusief zweetplekken - van de grootste Belgische wielrenner ooit. Voor het eerst kan iedereen nu een deel van die verzameling ontdekken dankzij het huldeboek ‘Superfan’. Hieronder krijg je een voorproefje.