Hassan Chehade (23), een Tieltenaar met Libanese roots, opent in hartje Tielt, tijdens de Europafeesten, 'restaurant Maya'
Volledig scherm
PREMIUM
Hassan Chehade (23), een Tieltenaar met Libanese roots, opent in hartje Tielt, tijdens de Europafeesten, 'restaurant Maya' © Sam Vanacker

Hassan (23) opent Turks-Libanees restaurant in voormalig fonduehuis Bleu-Chaud: “Stukje Sleepstraat naar Tielt brengen, maar ook pannenkoeken en koffie op de kaart”

TieltTurkse mezze, Libanese stoofpotjes of de betere grillspecialiteiten van de Mediterraanse keuken proeven? Het kan tijdens de Europafeesten dankzij Hassan Chehade. De ondernemende jonge Tieltenaar opent op 1 juli het voormalige fonduehuisje naast de Botermarkt een gloednieuw restaurant. “Met de Europafeesten zal het meteen vollen bak zijn, maar we zijn er klaar voor”, klinkt het.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. LEVENSVERHAAL. Afscheid van Lotenhulse dorpsacteur Roland De Clercq (76), alias Gebuurke: “Hij kwam nog maar op het podium, en iedereen begon al te lachen”
  PREMIUM
  Lotenhulle

  LEVENSVER­HAAL. Afscheid van Lotenhulse dorpsac­teur Roland De Clercq (76), alias Gebuurke: “Hij kwam nog maar op het podium, en iedereen begon al te lachen”

  Lotenhulle (Aalter) rouwt na de plotse dood van Roland De Clercq, in het dorp door iedereen ‘Gebuurke’ genoemd. Hij werkte een leven lang als postbode, maar genoot vooral naam en faam als acteur bij de plaatselijke toneelbond. Gebuurke werd amper 76 jaar en stierf thuis. “Een steracteur, zeer professioneel”, schetst vriend Dirk De Smul. “Een man met de eeuwige glimlach.”