Grandeco CEO Patrick Molemans bekijkt het pas geprinte Paw Patrol-behangpapier.
Volledig scherm
Grandeco CEO Patrick Molemans bekijkt het pas geprinte Paw Patrol-behangpapier. © Sam Vanacker

Grandeco investeert miljoenen in digitale printer

TIELTGrandeco blaast volgend jaar veertig kaarsjes uit. Het bedrijf begon klein in 1978, maar vandaag is het een van de vijf wereldleiders op de behangpapiermarkt. Elk jaar worden maar liefst 1,5 miljoen huiskamers behangen met papier uit Tielt. Donderdag werd een gloednieuwe digitale printer van een paar miljoen euro in gebruik genomen, waar onder meer 'Maya de Bij'-behangpapier uit rolt.

  1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
    Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

    Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

    Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.