Peter en Roxana openden op 4 september de deuren van slagerij Luca in de Bruggestraat. De slagerij wordt nu omgedoopt tot slagerij Petre.
Volledig scherm
Peter en Roxana openden op 4 september de deuren van slagerij Luca in de Bruggestraat. De slagerij wordt nu omgedoopt tot slagerij Petre. © Sam Vanacker

Gelijknamige slagerij in Nederland dreigt met juridische stappen: pas geopende slagerij Luca wordt slagerij Petre

TieltDe pas geopende slagerij Luca in de Bruggestraat verandert van naam en wordt slagerij Petre. Dat hebben Roxana en Peter besloten na een klacht van een gelijknamige slagerij in Nederland. 

 1. Kris en Stefanie gaan voor half jaar op reis en nemen mee... hun tweeling van vijf: “Sommige mensen verklaren ons gek, maar wij zien dit als quality time”
  PREMIUM
  Tielt

  Kris en Stefanie gaan voor half jaar op reis en nemen mee... hun tweeling van vijf: “Sommige mensen verklaren ons gek, maar wij zien dit als quality time”

  Kris Latruwe en Stefanie Cappuyns storten zich eind deze maand in het avontuur. Het Tieltse backpackerskoppel vertrekt voor een half jaar naar Centraal-Amerika, waar ze onder andere in Mexico Engelse les zullen geven aan straatkinderen. Opmerkelijk: hun 5-jarige tweeling Fran en Noor gaat mee. “Waar een wil is, is een weg. Belangrijk is wel dat we dit allebei echt willen doen. Als je twijfelt, begin je er beter niet aan.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tien jaar crematori­um Uitzicht in tien opmerkelij­ke cijfers: “Ondertus­sen zitten we al aan 34.595 crematies”

  Crematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.