De Konstrukto-villa van Georges Vandenbussche in Aarsele
Volledig scherm
De Konstrukto-villa van Georges Vandenbussche in Aarsele © Henk Deleu

Erfgoedpremie voor restauratie Konstrukto-villa

AarseleVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) heeft een erfgoedpremie van 896.356 euro toegekend voor negen restauratieprojecten in West-Vlaanderen. 100.000 euro daarvan gaat naar de restauratie van de modernistische miljoenenvilla van Konstrukto-architect Georges Vandenbussche in Aarsele.

 1. MIJN DORP. Kunstenaar Gilbert ‘Beritos’ Vangampelaere over zijn Dentergem: “Ik kan ongelooflijk genieten van de stilte die hier heerst”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Kunstenaar Gilbert ‘Beritos’ Vangampe­lae­re over zijn Dentergem: “Ik kan ongeloof­lijk genieten van de stilte die hier heerst”

  Als kunstenaar Beritos heeft hij op veel plekken zijn stempel gedrukt. Met de creatie van een kunstwerk of gedicht. Zo brengt hij sfeer in het dorp. Er gaat dan ook geen dag voorbij of Gilbert Vangampelaere (68) is op pad in zijn Dentergem. Vaak met de fiets langs landelijke wegen, maar ook om een babbeltje te slaan met dorpsgenoten of een koffietje te drinken in Wakken. Hij geeft dan ook met plezier duiding bij zijn favoriete plekjes in Dentergem.
  Dentergem
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.