Tielts schepen Pascale Baert samen met haar man Xavier Therry aan de deur van hun woonst in de Wittestraat. Allebei zijn ze besmet met het virus
Volledig scherm
PREMIUM
Tielts schepen Pascale Baert samen met haar man Xavier Therry aan de deur van hun woonst in de Wittestraat. Allebei zijn ze besmet met het virus © Sam Vanacker

Eerste schepen van Tielt besmet met coronavirus na terugkeer van dochter uit Portugal: “Last van hoofdpijn en duizeligheid, maar geen erge klachten”

De 44-jarige schepen van Welzijn, Ouderenzorg, Jeugd en Onderwijs Pascale Baert (Iedereen Tielt) is besmet met het coronavirus. Ook haar man en haar oudste dochter Marthe (17) zijn besmet. Marthe is een van de jongeren die vorige week in het Portugese uitgaansoord Albufeira verbleef, waar tientallen jongeren uit onze regio besmet raakten. Het gezin van de schepen heeft gelukkig slechts milde symptomen.

 1. Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoerder transportbedrijf 4,5 jaar cel en monsterboetes. “Alles draaide om geld, geld en geld”
  PREMIUM
  Wingene

  Acht jaar nadat loodsbrand leven van twee Polen eist, riskeert zaakvoer­der transport­be­drijf 4,5 jaar cel en monsterboe­tes. “Alles draaide om geld, geld en geld”

  De zaakvoerder van transportbedrijf Krismar uit Wingene riskeert 4,5 jaar cel voor mensenhandel, onopzettelijke doding en sociale fraude. In een loods van de firma van Kris C. (49) kwamen acht jaar geleden twee Poolse werknemers om het leven bij een nachtelijke brand. Het arbeidsauditoraat vorderde tegen de man en z'n vennootschappen miljoenen aan verbeurdverklaringen en boetes. Volgens de verdediging is die strafvordering echter onontvankelijk en moeten de beklaagden vrijuit gaan.
 1. Aziz (51) start met nieuwe Tieltse vzw inzamelactie voor moskee: “Mensen verenigen is mijn grote droom”
  Tielt

  Aziz (51) start met nieuwe Tieltse vzw inzamelac­tie voor moskee: “Mensen verenigen is mijn grote droom”

  De Tieltse vzw Ihsan wil een moskee oprichten in eigen stad en is gestart met een inzamelactie. Volgens initiatiefnemer Aziz Michmich is de nood aan een plek waar Tieltse moslims samen hun geloof kunnen belijden groot. “De moslimgemeenschap in Tielt is groot, maar heel heterogeen. Ik ken onder meer Afghanen, Irakezen, Tsjetsjenen, Marokkanen, Syriërs, Kosovaren en Turken. Mijn grote droom is die gemeenschappen te verenigen.”