De Poelbergruiters en de Leieruiters laten zich niet tegenhouden door corona
Volledig scherm
De Poelbergruiters en de Leieruiters laten zich niet tegenhouden door corona © RV

Driejaarlijks ruitertornooi strijkt komend weekend neer in Aarsele: “De goesting om te rijden voor publiek is groot”

AarseleCorona blijft het sociale leven beïnvloeden, maar de Poelbergruiters uit Tielt en ponyclub De Leieruiters uit Oeselgem laten zich daardoor niet tegenhouden. Op zaterdag 7 en zondag 8 augustus pakken ze opnieuw uit met hun grote driejaarlijkse pony- en paardentornooi. “Tuurlijk hebben we getwijfeld. Maar als iedereen uitstelt, dan is er helemaal niets meer te doen.”

  1. André (74) sterft op fiets tijdens seizoensafsluiter fietsclub Bicro: “Hij was kerngezond. We dachten altijd dat hij 100 jaar zou worden”
    PREMIUM
    Tielt/Dentergem

    André (74) sterft op fiets tijdens seizoensaf­slui­ter fietsclub Bicro: “Hij was kerngezond. We dachten altijd dat hij 100 jaar zou worden”

    Hij was kerngezond en nooit ziek. En toch is een hartfalen woensdagavond wielertoerist André Van Keirsbulck (74) uit Tielt fataal geworden. Hij reed met enkele clubgenoten van fietsclub Bicro uit Tielt mee voor de seizoensafsluiter, toen hij in Dentergem plots onwel werd en stierf. “Een gouden kerel met gouden handen”, omschrijft schoonzoon Wim hem.