De Audi van het slachtoffer was volledig verhakkeld.
Volledig scherm
De Audi van het slachtoffer was volledig verhakkeld. © Lieven Samyn

Dodelijk ongeval met 160 km/u: automobilist ondanks voorrang toch volledig verantwoordelijk

Een 31-jarige automobilist uit Tielt is dinsdag door de Kortrijkse politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar, een boete van 4.000 euro en vijf jaar rijverbod na een dodelijk ongeval in Meulebeke. Niettegenstaande hij met zijn auto op een voorrangsweg reed, achtte de politierechter Niels D. toch volledig verantwoordelijk voor het ongeval omdat hij met 160 km/u reed waar slechts 70 km/u is toegestaan.

59 reacties

 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Is dit geen bewijs genoeg (alweer) dat drank en rijden niet samen gaan.Maar 0.52 promille ,wel genoeg om overmoedig te zijn en roekeloos met alle gevolgen zoals men kan vaststellen.De nultolerantie zou op zijn plaats zijn ,zonder drank had ie waarschijnlijk zijn verstand gebruikt en wat zeker het geval zou zijn ,de reactietijd was met tiende van seconden korter zoals studie's door univ in Duitsland hebben aangetoond .
 • JOHNNNY Fold

  2 jaar geleden
  Het verkeersreglement moet gewijzigd worden zie ik aan dat vonnis.
 • Nico Clauwaert

  2 jaar geleden
  Gerechtelijke dwaling serieus ??? 160 waar je 70 mag en nog eens gedronken . Zo types moeten van de baan blijven onverantwoord is dit levenslang rijbewijs afnemen en de boete mag veel hoger zal jouw kind of echtgenoot maar eens zijn
 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Peter Janssen, op wat baseert U zich dat het een dwaling is ? Bewijs het eens. Trouwens dit is al het tweede vonnis van deze aard waar de hardrijder in het ongelijk wordt gesteld ! De eerste maal was enkele jaren geleden op Luchtbal Antwerpen. Dus uw conclusie is fout !
 • Dirk Van Brussel

  2 jaar geleden
  Peter Janssen, blijkbaar klopt uw uitleg niet daar de rechtbank anders oordeelt.