De activisten tonen hun borden aan voorbijgaand verkeer.
Volledig scherm
De activisten tonen hun borden aan voorbijgaand verkeer. © Joke Couvreur

Dierenrechtenactivisten nemen afscheid van varkens: “Vlees is moord”

Aan varkensslachthuis Debra-Meat in Tielt hebben woensdagochtend in alle vroegte zo’n dertigtal dierenrechtenactivisten een wake gehouden voor de varkens. Met muziek, kaarsjes, troostende woorden en strelingen namen ze symbolisch afscheid. “We geven hen voor de eerste keer in hun korte leven wat liefde”, aldus Clio van All For Animals en The Save Movement.

4 reacties

 • JOHNNNY Fold

  3 jaar geleden
  Je neemt de woorden uit mijn mond wim. Dat is helemaal correct. Actievoerders doe iets nuttigs en laat de economie draaien. Het kost veel geld.
 • wim snauwaert

  3 jaar geleden
  Tip voor de actievoerders : eens een bezoekje aan het rusthuis brengen , veel oudjes zien nooit iemand, veel mensen hebben tegenwoordig meer over voor dieren dan voor hun oudere familieleden die eenzaam in het rustoord zitten, misschien daar eens wat gaan knuffelen?
 • maarten vissers

  3 jaar geleden
  Wanneer gaat de overheid eens een standpunt innemen. Ofwel laat men de landbouw toe en worden deze mensen beschermd. Ofwel verbied men de landbouw en weet men dat alle voeding van het buitenland moet komen. Wij als landbouwers zorgen voor genoeg voedsel zelfs een overaanbod zodat iedereen genoeg te eten heeft. Respect voor de hand die U voed is hier in België ver te zoeken
 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  Eens een praktijkstage volgen op een modern veebedrijf zou deze stadsmensen een realistisch beeld van de veehouderij verschaffen. Veeteelt is niet samen te vatten in simpele one-liners op een pamflet.