In 2018 stonden 1.200 deelnemers aan de start van de City Trail in Tielt.
Volledig scherm
In 2018 stonden 1.200 deelnemers aan de start van de City Trail in Tielt. © Sam Vanacker

Derde City Trail krijgt nieuw parcours (maar het blijft nog even geheim)

Serviceclub Kiwanis en de stad Tielt organiseren op zondag 15 september de derde editie van de City Trail. Opnieuw belooft het een ware ontdekkingstocht door Tielt te worden, want de organisatie pakt uit met een nieuw parcours. Al houden ze het traject nog geheim.

 1. De coronacijfers in Tielt van zondag 18 oktober

  De coronacij­fers in Tielt van zondag 18 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Tielt, op één dag 13 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 111. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tielt op 539 te liggen. Omdat Tielt meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speelplaats op? Vijf directeurs in Roeselare, Tielt en Izegem beantwoorden vijf prangende vragen
  PREMIUM
  Roeselare, Izegem, Tielt

  Krijgt mijn kind straf voor het niet dragen van een mondmasker? Hoe lost uw middelbare school het op de speel­plaats op? Vijf directeurs in Roeselare, Tielt en Izegem beantwoor­den vijf prangende vragen

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen op zitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, beslisten onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) en co maandagnacht. Maar is dat praktisch wel haalbaar? Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En wat gebeurt er in de refter? We laten vijf directeurs aan het woord: van MSKA Campus Tant en Scholengroep Sint-Michiel in Roeselare, Prizma Middenschool en gemeenschapsonderwijs Campus Bellevue in Izegem en ook scholengroep KSO Tielt-Ruiselede.