De kritiek van Van Ranst bleef niet zonder gevolgen, al laat het stadsbestuur het concept wel toe
Volledig scherm
PREMIUM
De kritiek van Van Ranst bleef niet zonder gevolgen, al laat het stadsbestuur het concept wel toe © Sam Vanacker/Facebook

De Terrasse mag blijven staan, maar wel extra maatregelen voor ‘feesttent’ na kritiek van Van Ranst

TieltDe commotie die zaterdagavond ontstond na de kritische tweet van Van Ranst over de tentconstructie op de markt van Tielt is niet zonder gevolgen gebleven. Het overkapte terras van drie jongerencafés mag blijven staan, maar de stad leg wel een aantal extra maatregelen op. Marc Van Ranst roept ondertussen de stad op om het gezond verstand te gebruiken. “Dat er maar één zijkant open moet staan? Die regel is bedoeld voor kleinere tenten, niet voor zulke constructies.”

 1. Victor (2,5) getroffen door herseninfarct, ouders Emily (28) en Andres (29) starten actie voor staprobot: “We willen ons zoontje met zijn tweelingbroertje Henri zien ravotten”
  PREMIUM
  Izegem

  Victor (2,5) getroffen door hersenin­farct, ouders Emily (28) en Andres (29) starten actie voor staprobot: “We willen ons zoontje met zijn tweeling­broer­tje Henri zien ravotten”

  Dolblij waren Emily Rooryck (28) en haar vriend Andres (29) uit Izegem toen ze in 2018 te horen kregen dat ze de ouders werden van een tweeling. Victor en Henri werden drie maanden te vroeg geboren, maar spartelden er zich wonderwel door. Maar voor Victor liep het tien dagen later toch fout. Hij liep een bacteriële infectie op en later volgden nog enkele herseninfarcten. “Met nieuwe technologie en een staprobot zouden zijn hersentjes gestimuleerd kunnen worden. Zo kan hij hopelijk ooit zijn eerste stapjes zetten”, zeggen de ouders. Maar dat kost geld. Tot 15.000 euro per jaar. Daarom hebben Emily en Andres een crowdfunding opgestart.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.