De werkgroep achter de Damiaanactie in Tielt
Volledig scherm
De werkgroep achter de Damiaanactie in Tielt © Sam Vanacker

Damiaancomité klaar voor nieuwe campagne: “Stiftjes, scholenactie en standje op wekelijkse markten”

TieltHet Damiaancomité van Tielt, met provinciaal coördinator Hein Samyn op kop, lanceert een nieuwe campagne. Als corona geen roet in het eten gooit, trekken vrijwilligers in het weekend van 28, 29 en 30 januari eindelijk terug de straat op met de gekende stiftjes. Er wordt ook een loopactie voor scholen gelanceerd en tot slot zullen de vrijwilligers vanaf april een standje bemannen op verschillende wekelijkse markten in de regio.

 1. Junior Planckaert maakt rallyrentree in Oostrozebeke: “Het doel? De wedstrijd eens volledig uitrijden”
  PREMIUM
  Oostrozebeke/ Wielsbeke / Izegem

  Junior Planckaert maakt rallyren­tree in Oostrozebe­ke: “Het doel? De wedstrijd eens volledig uitrijden”

  Op televisie zoekt hij nog altijd naar de liefde, maar ondertussen koestert Junior Planckaert ook de droom om rallypiloot te worden. Wielsbekenaar Philip Eggermont (63) geeft de Planckaert-telg die kans op de ORC Rally van Oostrozebeke in het laatste weekend van mei. “Hopelijk blijven we nu wel gespaard van pech”, zegt Junior, die daarmee doelt op zijn mislukte rallydebuut vorig jaar.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.