Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt ontdekte woensdag foute externe software op het interne netwerk
Volledig scherm
Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt ontdekte woensdag foute externe software op het interne netwerk © Sam Vanacker

Cyberaanval op Sint-Andriesziekenhuis opgelost: “Geen vertrouwelijke informatie gelekt”

TieltHet Sint-Andriesziekenhuis in Tielt werd getroffen door een cyberaanval. Woensdag ontdekte een softwareleverancier dat er malware op het ziekenhuisnetwerk geïnstalleerd was. Vrijdag liet het ziekenhuis we ten dat het probleem van de baan was.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 2. Oden aan Wielergoden met cartoons, gedichten en anekdotes van 37 renners en ex-renners voor slechts twintig euro: “De prijs wilden we bewust laagdrempelig houden”
  TIELT/HOOGLEDE/MOORSLEDE

  Oden aan Wielergo­den met cartoons, gedichten en anekdotes van 37 renners en ex-ren­ners voor slechts twintig euro: “De prijs wilden we bewust laagdrempe­lig houden”

  Met ‘Oden aan Wielergoden’ verscheen een nieuw boek. De drie auteurs brengen cartoons, gedichten en anekdotes over die wielergoden. Zoals drievoudig wereldkampioen Peter Sagan die na zijn zege solo in Parijs-Roubaix ’s morgens om vier uur ladderzat naar zijn kamer in Hotel Mercure in Roeselare trok, een uur later een hamburger at en enkele uren al ging losrijden.
 1. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.