Vertegenwoordigers van CC Gildhof, theater Malpertuis en het stadsbestuur bij de voorstelling van het nieuwe cultuurseizoen.
Volledig scherm
Vertegenwoordigers van CC Gildhof, theater Malpertuis en het stadsbestuur bij de voorstelling van het nieuwe cultuurseizoen. © Sam Vanacker

Cultuurcentrum Gildhof en Theater Malpertuis lanceren cultuurvouchers samen met Sociaal Huis

TieltCultuur moet openstaan voor iedereen. Vanuit die gedachte hebben CC Gildhof, Theater Malpertuis en het stadsbestuur van Tielt nieuwe ‘cultuurvouchers’ in het leven geroepen. Mensen die het financieel moeilijk hebben kunnen met zo’n voucher voor amper 20 procent van de prijs  genieten van een voorstelling, concert of film.

 1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
  Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

  Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

  Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.
 2. Carnavalsstoet en prinsenverkiezing in Zwevezele opnieuw geschrapt: “Met carnaval draait alles om mensen samen brengen”
  Zwevezele

  Carnavals­stoet en prinsenver­kie­zing in Zwevezele opnieuw geschrapt: “Met carnaval draait alles om mensen samen brengen”

  De Orde van de Bolhoed, die instaat voor het grootste carnavalsfeest in de Mandelstreek, heeft besloten zowel de prinsenverkiezing als de carnavalsstoet in Zwevezele te schrappen. Al betekent dat niet dat er op 27 februari 2022 niets te beleven zal vallen in het dorp. “Eind januari gaan we evalueren en indien nodig kunnen we snel schakelen”, zegt Geert Styl van de Orde. “We hopen dit keer toch ten minste iets van feest te kunnen bieden.”