De Neringenstraat moet dringend heraangelegd worden.
Volledig scherm
De Neringenstraat moet dringend heraangelegd worden. © Foto Couvreur

Buurtweg blokkeert heraanleg Neringenstraat

TIELTDe provincie heeft de bouwvergunning voor de heraanleg van de Neringenstraat geweigerd. Die kasseiweg tussen Kanegem en Aarsele ligt er al jaren enorm verloederd bij. De stad beloofde beterschap en kon zelfs 870.000 euro aan subsidies verkrijgen, maar nu blijkt een nog niet afgeschafte buurtweg alsnog roet in het eten te gooien.

  1. Gwendolyne (24) schrijft ecologisch prentenboek ‘Scheetje Planeetje’: “Heel waardevol om kinderen te kunnen uitleggen hoe belangrijk bijen zijn”
    Izegem

    Gwendolyne (24) schrijft ecologisch prenten­boek ‘Scheetje Planeetje’: “Heel waardevol om kinderen te kunnen uitleggen hoe belangrijk bijen zijn”

    Je bent nooit te jong om iets te leren over ecologie, zolang het je maar treffend uitgelegd wordt. Met die filosofie in het achterhoofd leverde Gwendolyne Schmetz (24) haar eerste pennenvrucht ‘Scheetje Planeetje’ af: een laagdrempelig prentenboek over het belang van de bij. “Ik zag ooit hoe een mama een bij doodtrapte om haar dochter te ‘beschermen’. Toen is mijn verhaal ontstaan.”