Tieltenaar Bart Defraeye voerde de kerstman rond in Aarschot. Hij is trots dat hij deel mocht uitmaken van het initiatief.
Volledig scherm
PREMIUM
Tieltenaar Bart Defraeye voerde de kerstman rond in Aarschot. Hij is trots dat hij deel mocht uitmaken van het initiatief. © Sam Vanacker

Buschauffeur Bart moest 450 busritten annuleren in 2020, maar mocht wél de kerstman rondvoeren met zijn oldtimerbus: “Een van de mooiste momenten van mijn carrière”

Tielt/AarschotDe kinderen en rusthuisbewoners in Aarschot genieten na van een warm bezoekje van de kerstman. In een cabriobus werd ‘kerstman Harry’ bijna acht uur lang stapvoets door de stad gevoerd. Aan het stuur: Bart Defraeye van het Tieltse busverhuurbedrijf Feestbus.be. Voor de wuivende kinderen was de rit een leuke bedoening. Voor Bart was dit het hoogtepunt van wat voor de rest een rampjaar was.

 1. Opvallend minder overlijdens in coronajaar: “Uitbraken in rusthuizen gelukkig kunnen vermijden”
  PREMIUM
  Aalter

  Opvallend minder overlij­dens in coronajaar: “Uitbraken in rusthuizen gelukkig kunnen vermijden”

  Opvallende vaststelling in de bevolkingscijfers van Aalter. In 2020 zijn er minder Aalternaren overleden dan het jaar voordien. In 2020 zijn 291 Aalternaren overleden, in vergelijking met 315 een jaar eerder. Een opvallende daling, zeker in een coronajaar. Aalter bleef vorig jaar trouwens groeien, voor het veertiende jaar op rij. Er zijn nu 29.241 Aalternaren. Wij duiken in de opvallende cijfers.
 2. Hendrik Verkest neemt ook afscheid als voorzitter politiecollege: “Ik vertrek met een dubbel gevoel”
  Tielt/Wingene

  Hendrik Verkest neemt ook afscheid als voorzitter politiecol­le­ge: “Ik vertrek met een dubbel gevoel”

  Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze is de nieuwe voorzitter van het politiecollege van de politiezone Regio Tielt. Hij volgt Hendrik Verkest op, die met pensioen gaat. “In een barre tijd, ja”, zegt Verkest, “maar het doet me plezier te zien dat de focus rond het naleven van de coronamaatregelen in onze zone eerder op sensibiliseren ligt dan op verbaliseren.”
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie