Jongeren protesteren aan café D'Hespe op 6 september 2019. Jeppe zelf was er toen niet bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren protesteren aan café D'Hespe op 6 september 2019. Jeppe zelf was er toen niet bij. © Sam Vanacker

Burgemeester sloot twee jaar geleden jongerencafé wegens geluidsoverlast. “Onwettig”, zegt Raad van State nu

TieltTwee jaar nadat Café D’Hespe op bevel van de burgemeester een weekend de deuren moest sluiten, heeft de Raad van State nu geoordeeld dat die sluiting onwettig was. Volgens advocaat Piet Rotsaert betekent dit dat de uitbater recht heeft op een schadevergoeding.

 1. Zo reageert horeca in de Mandelstreek op strengere maatregelen: “Heel bang dat het langer dan drie weken gaat duren”
  PREMIUM
  Izegem / Roeselare / Tielt

  Zo reageert horeca in de Man­delstreek op strengere maatrege­len: “Heel bang dat het langer dan drie weken gaat duren”

  Een verplichte sluiting om 23 uur, maximum zes personen aan één tafel en het nachtleven dat opnieuw volledig op slot moet. De horeca is opnieuw het grootste slachtoffer van de verstrengde coronamaatregelen en dat komt hard aan bij de horecaondernemers in de Mandelstreek. Wij legden ons oor te luister in enkele cafés, restaurants en een feestzaal en hoorden gemengde reacties. Terwijl de ene liever strengere maatregelen gezien had, vindt de ander dat het Overlegcomité nu al bijzonder drastisch geweest is.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.