De speelplaats van De Springplank vorige zomer. Ze zal deels onthard worden, terwijl er ook een omnisportveld komt als het renovatiedossier goedgekeurd wordt.
Volledig scherm
De speelplaats van De Springplank vorige zomer. Ze zal deels onthard worden, terwijl er ook een omnisportveld komt als het renovatiedossier goedgekeurd wordt. © Sam Vanacker

BS De Springplank wil turnzaal en speelplaats ter beschikking stellen van verenigingsleven

tieltBasisschool De Springplank in de Tulpenlaan wil de turnzaal en de speelplaats ter beschikking stellen van het Tieltse verenigingsleven. Om de accommodatie aan te passen voor dat gedeelde gebruik, wordt volop aan een subsidiedossier gewerkt. De school roept nu al verenigingen op zich te melden. “Hoe meer verenigingen interesse tonen, hoe sterker ons dossier.”

 1. 80.000e coronaprik gezet in Tielts vaccinatiecentrum
  Tielt

  80.000e coronaprik gezet in Tielts vaccinatie­cen­trum

  Het gaat vooruit in het Tieltse vaccinatiecentrum ondergebracht in de Europahal. De grens van 80.000 gezette coronaprikken is overschreden. Bovendien zijn ze er begin deze week gestart met het vaccineren van 12- tot 15-jarigen. Ten laatste eind deze week zullen alle jongeren hun uitnodigingsbrief ontvangen hebben. Jongeren tussen 12 en 15 jaar hebben de toestemming nodig van hun ouder(s) of voogd om gevaccineerd te mogen worden. Ze moeten in het vaccinatiecentrum ook vergezeld worden door een ouder of voogd. Indien dit niet mogelijk is, dan is een toestemmingsbrief nodig. In het Tieltse vaccinatiecentrum worden ook de inwoners uit Dentergem, Pittem, Meulebeke, Oostrozebeke, Ruiselede en Wingene geprikt.
 2. Natuurpunt organiseert avondwandeling door Vagevuurbossen
  Wingene

  Natuurpunt organi­seert avondwande­ling door Vagevuur­bos­sen

  Natuurpunt De Torenvalk organiseert op donderdag 29 juli een zomerse wandeling door de Vagevuurbossen. Men neemt de deelnemers mee langs aarden wegen, bosrijke hoekjes, imposante dreven en kleine stukjes heide. Tijdens de tocht van zo’n zes à zeven kilometer wordt er op een drietal plaatsen een interessant weetje of een mooie anekdote verteld. Alle deelnemers wordt gevraagd een mondmasker bij te hebben en dat te dragen als de afstand van 1,5 meter niet kan worden gegarandeerd. Deelnemen is gratis voor leden van Natuurpunt en kinderen jonger dan 7 jaar, niet-leden betalen 2 euro. Punt van afspraak is het Rode Kruis Opvangcentrum langs de Boskapeldreef 6. Iedereen is er welkom vanaf 18.45 uur, om 19 uur start de wandeling.