Tijdens het brainstormen over de manier waarop nieuwe vrijwilligers warm kunnen worden gemaakt voor de brandweer, kwam adjudant Edwin Baert op het idee om een broodzakkencampagne te starten.
Volledig scherm
Tijdens het brainstormen over de manier waarop nieuwe vrijwilligers warm kunnen worden gemaakt voor de brandweer, kwam adjudant Edwin Baert op het idee om een broodzakkencampagne te starten. © Hans Verbeke

Brandweer gebruikt broodzakken om nieuwe mensen te vinden: “Als we niets doen, dreigt er een tekort”

TieltDe brandweer van Tielt staat voor enkele grote uitdagingen. Een daarvan is de nieuwe kazerne die er aan zit te komen, een andere die om nieuwe vrijwilligers te vinden. “Samen het verschil maken voor mensen in nood, is er iets mooiers dan dat?”, vraagt postoverste Lieven Rijckaert zich af. Hij en zijn team hopen extra krachten te vinden via onder andere... een broodzakkencampagne.

  1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
    TV

    STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

    Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).