De bibliotheek van Tielt
Volledig scherm
De bibliotheek van Tielt © Sam Vanacker

‘Boterhammen in de bib’ wordt boterhammen in Tuin de Brabandere

TieltDe formule van ‘Boterhammen in de bib’ wordt aangepast aan de coronamaatregelen. De reeks lunchlezingen van de Tieltse bibliotheek zal niet in de bibliotheek plaatsvinden, maar wel in Tuin de Brabandere ter hoogte van De Kommel.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Regi draait vroeger plaatjes op Sint-Poppoplein

  Regi draait vroeger plaatjes op Sint-Poppoplein

  De JEZ!-boot komt deze namiddag naar het Sint-Poppoplein in Deinze, maar er zijn enkele wijzigingen in het programma. Regi stond gepland om 19.30 uur, maar hij zal al om 18 uur plaatjes komen draaien. Flemming wordt vervangen door Maksim.Stojanac om 20 uur en Michael Amani sluit het feest af om 21 uur. Om 16 uur wordt gestart met lokaal dj-talent. De site is toegankelijk vanaf 15 uur. De hele feestweek is trouwens live te volgen via de kanalen van Qmusic en de app van HLN.
  Deinze