Boskaart Schauvliege ingetrokken: weer hoop voor aanleg Zuiderring?

TIELTSchepen Simon Bekaert (sp.a) is opgelucht dat de inmiddels beruchte boskaart van Joke Schauvliege (CD&V) is ingetrokken. De kaart beschermde namelijk een stukje zonevreemd bos dat pal op de reservatiestrook van de Zuiderring aan de Meulebeeksesteenweg ligt. Volgens Bekaert is het bosje amper twintig jaar oud en heeft de kasteelheer van Ronceval het destijds met opzet aangeplant om de aanleg van de Zuiderring te dwarsbomen.

  1. HELPENDE HANDEN. Vriendengroep uit Meulebeke vult vrachtwagen met hulpgoederen voor Ardennen: “We willen zélf de spullen uitdelen aan slachtoffers”
    Meulebeke

    HELPENDE HANDEN. Vrienden­groep uit Meulebeke vult vrachtwa­gen met hulpgoede­ren voor Ardennen: “We willen zélf de spullen uitdelen aan slachtof­fers”

    Heel wat streekgenoten springen nog steeds in de bres om de slachtoffers van de overstromingen te helpen. Een tiental Meulebekenaars is gestart met een spontane inzamelactie. Nog tot en met zaterdagmiddag kan iedereen spulletjes komen afleveren in de Oude Paandersstraat 19. “Zondag hopen we met een volle vrachtwagen door de straten van Theux en Trooz te kunnen rijden”, aldus initiatiefneemster Sabine Van Overbeke.