Aan beide kanten van de straat staat een bloembak waarop staat dat de voetgangerszone op de de Markt op rijden geen goed idee is. Toch registreerde de camera vorig jaar 977 overtredingen.
Volledig scherm
Aan beide kanten van de straat staat een bloembak waarop staat dat de voetgangerszone op de de Markt op rijden geen goed idee is. Toch registreerde de camera vorig jaar 977 overtredingen. © Sam Vanacker

Bijna 57.000 euro aan GAS-boetes in 2021 door chauffeurs die Tieltse Markt oprijden: “Eigenlijk zouden we liever geen GAS-boetes uitdelen, maar de veiligheid primeert”

TieltDe ANPR-camera die aan de zijgevel van het stadhuis in de Tramstraat hangt, heeft vorig jaar 977 wagens op beeld vastgelegd die onrechtmatig de Markt op reden. Aan 58 euro per overtreding komt dat neer op 56.666 euro aan GAS-boetes. 

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Ivan Delaere (67) hangt straks na 25 jaar de sjerp aan de haak: “Weinig praten en veel luisteren. Dat is mijn geheim”
  PREMIUM
  Pittem

  Ivan Delaere (67) hangt straks na 25 jaar de sjerp aan de haak: “Weinig praten en veel luisteren. Dat is mijn geheim”

  Hij legde op 21 augustus 1997 de eed af als burgemeester van Pittem. Eind deze maand, 25 jaar en bijna vijf legislaturen later, zet Ivan Delaere een stapje opzij. Het afscheidsinterview van een West-Vlaamse politicus die een kwarteeuw aan het hoofd van de Verbiestgemeente stond. “Opa, als je straks geen burgemeester meer bent, betekent dat dan dat je me meer naar de training kunt brengen?’, vroeg zijn kleinzoon hem onlangs. “Daar kon ik geen nee op zeggen”, aldus de burgemeester.