In de bibliotheek van Tielt kan je voortaan gezelschapsspelen ontlenen
Volledig scherm
In de bibliotheek van Tielt kan je voortaan gezelschapsspelen ontlenen © Wme

Bib voegt 300 gezelschapsspelen toe aan collectie en Tanneke leent voortaan ook speelgoed uit

TieltVanaf 23 oktober kan je in Tielt gezelschapsspelen en speelgoed ontlenen bij respectievelijk de bibliotheek en de nieuwe spelotheek die opgericht is bij Kinderopvang Tanneke.

 1. “Met teddybeer als ‘mondmaskermaatje’ gaat het net iets makkelijker”: leerlingen maken het beste van mondmaskerplicht vanaf 6 jaar
  Emelgem

  “Met teddybeer als ‘mondmas­ker­maatje’ gaat het net iets makkelij­ker”: leerlingen maken het beste van mondmasker­plicht vanaf 6 jaar

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf 6 jaar is niet overal even rustig verlopen, maar in Prizma-basisschool Sint-Pieter in Emelgem was dat wel het geval. De tendens is duidelijk: nee, zo’n masker is niet fijn, maar kinderen en leerkrachten proberen er wel het beste van te maken. En als het moet zelfs met een teddybeer als ‘mondmaskermaatje’.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.