Het gebouw van de FOD Financiën in de Tramstraat zou eventueel alsnog (tijdelijk?) ingeschakeld kunnen worden voor de academies
Volledig scherm
Het gebouw van de FOD Financiën in de Tramstraat zou eventueel alsnog (tijdelijk?) ingeschakeld kunnen worden voor de academies © Google Maps

Belastinggebouw dan toch in de running voor (tijdelijke) huisvesting academies

TieltHet stadsbestuur sluit niet uit dat het voormalige belastinggebouw in de Tramstraat in Tielt toch (tijdelijk) ingeschakeld zou kunnen worden voor een deel van de academies. Dat is opmerkelijk, want eerder had het stadsbestuur altijd volgehouden dat er resoluut voor de Tiltex-site gekozen werd. De onderhandelingen met de eigenaar van die site vorderen echter bijzonder traag.

 1. Damiaancomité klaar voor nieuwe campagne: “Stiftjes, scholenactie en standje op wekelijkse markten”
  Tielt

  Damiaanco­mité klaar voor nieuwe campagne: “Stiftjes, scholenac­tie en standje op wekelijkse markten”

  Het Damiaancomité van Tielt, met provinciaal coördinator Hein Samyn op kop, lanceert een nieuwe campagne. Als corona geen roet in het eten gooit, trekken vrijwilligers in het weekend van 28, 29 en 30 januari eindelijk terug de straat op met de gekende stiftjes. Er wordt ook een loopactie voor scholen gelanceerd en tot slot zullen de vrijwilligers vanaf april een standje bemannen op verschillende wekelijkse markten in de regio.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Lotte Claes snelt naar provinciale titel bij senioren: “Dit is een grote verrassing voor mij”
  VELDLOPEN

  Lotte Claes snelt naar provincia­le titel bij senioren: “Dit is een grote verrassing voor mij”

  Op het West-Vlaams kampioenschap veldlopen in Eernegem kregen we bij de senioren vrouwen een verrassende winnares. Lotte Claes (28) toonde zich na een verstandige wedstrijd de beste en liet in de slotkilometers master Saartje Speleers en favoriete Saskia Vens achter zich. “Ik maak binnenkort de overstap naar het wielrennen en deze wedstrijd pikte ik, op aandringen van mijn vriend en trainer Jan Petralia, nog even mee”, zegt ze.
 2. Georgiërs riskeren 2 jaar cel voor 18 diefstallen in OKay-filialen: "Ze krijgen opvang in ons land, maar vertonen geen enkel schuldinzicht”
  Brugge/Gistel/Zonnebeke/Ardooie

  Georgiërs riskeren 2 jaar cel voor 18 diefstal­len in OKay-filialen: "Ze krijgen opvang in ons land, maar vertonen geen enkel schuldin­zicht”

  Drie Georgiërs riskeren celstraffen van 2 jaar voor achttien winkeldiefstallen in filialen van voornamelijk OKay. Het drietal sloeg toe in onder meer Brugge, Gistel, Zonnebeke en Ardooie, terwijl ze verbleven in een opvangcentrum van Fedasil. “De beklaagden kregen alle steun in België, maar vertonen geen enkel schuldinzicht”, foeterde procureur Jochen van Aalst.