Directeur Stefaan Debouver op de speelplaats van de school.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Stefaan Debouver op de speelplaats van de school. © Sam Vanacker

Basisschool Het Spoor krijgt subsidies voor nieuwbouw: “Toen het nieuws bekendraakte, sprongen onze leerkrachten een gat in de lucht”

Basisschool Het Spoor in Tielt heeft plannen voor een nieuw schoolgebouw op de huidige locatie van het secretariaat. Bedoeling is om er op termijn liefst honderd extra leerlingen te kunnen bijnemen. Om die plannen te realiseren, kan de school rekenen op een jaarlijkse huursubsidie van de overheid van 57.000 euro. Volgens directeur Stefaan Debouver is het plaatsgebrek in Het Spoor nijpend.

0 reacties

 1. Dief steelt Land Rover van 100.000 euro terwijl die op autotransport staat: “Wagen amper één minuut uit het oog verloren”
  Kortrijk / Wingene

  Dief steelt Land Rover van 100.000 euro terwijl die op autotrans­port staat: “Wagen amper één minuut uit het oog verloren”

  Dieven zijn in Kortrijk aan de haal met een nieuwe Land Rover Defender 110. De chauffeur van autotransportbedrijf Piceurop uit Wingene kwam vrijdagnacht de auto leveren bij een garage in Kortrijk en liet de wagen amper één minuut onbewaakt achter. “Ik denk dat ze mijn chauffeur gevolgd hebben om dan snel toe te slaan”, vertelt zaakvoerder Geert Piceu.
 2. VIDEO. Bezorgde landbouwers geven Demir mierenlokdoosje tijdens bezoek aan Tielt
  Tielt

  VIDEO. Bezorgde landbou­wers geven Demir mierenlok­doos­je tijdens bezoek aan Tielt

  Minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) was vrijdagavond te gast in Tielt voor een gespreksavond van de lokale N-VA. Landbouwers uit de regio die zich al langer zorgen maken over de gevolgen van het stikstofakkoord confronteerden de minister op de parking van de Europahal. Het kwam tot een stevige, maar beschaafde discussie. De landbouwers hadden ook een piepklein extraatje mee voor de minister.