Anne-Marie Maletz is het nieuwe gezicht van Het Dorpshuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Marie Maletz is het nieuwe gezicht van Het Dorpshuis. © CDR

Anne-Marie zorgt voor frisse wind door café ’t Dorpshuis: “Heel de lokale gemeenschap moet zich hier thuis voelen”

AarseleAnne-Marie Maletz (28) is het nieuwe gezicht van ’t Dorpshuis. Vrijdagavond heropent ze het Aarseelse café dat ze de voorbije weken met de hulp van haar familie een complete makeover gaf. Anne-Marie wil de bekende caféformule behouden, maar toch haar eigen stempel drukken door straks ook enkele snacks te serveren. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en wou vooral iets dorps. Ik vind het belangrijk om dicht bij de klanten te staan”, aldus Anne-Marie.

 1. Doorsteek tussen Ter Booye en Hazelaarkouter wordt publiek domein
  Tielt

  Doorsteek tussen Ter Booye en Hazelaar­kou­ter wordt publiek domein

  Het Tieltse stadsbestuur wil de huidige niet-officiële doorsteek die Ter ooye en de Hazelaarkouter met elkaar verbindt, omzetten van privaat in publiek domein. De grond is momenteel in privé handen. Maar door de verwerving van twee percelen kan de bestaande situatie bevestigd worden en kan er vanuit Ter Booye, ter hoogte van huisnummer 9, een officiële voetgangers- en fietsersdoorsteek gerealiseerd worden naar de Hazelaarkouter. De grondaankoop wordt volgende week nog voorgelegd aan de gemeenteraad.
 2. Ook Pittem haalt de broeksriem aan: alle lichten uit ‘s nachts en graadje lager
  Pittem

  Ook Pittem haalt de broeksriem aan: alle lichten uit ‘s nachts en graadje lager

  Om het hoofd te bieden aan de enorme gas- en elektriciteitsfacturen haalt ook Pittem deze winter de broeksriem aan. De thermostaat in openbare gebouwen wordt lager gezet en alle openbare verlichting gaat uit op weeknachten. Dat laatste zou volgens burgemeester Denis Fraeyman (CD&V) 90.000 euro moeten opleveren. Al blijven de cijfers enorm. De totale kost van elekriciteit en gas wordt geschat op 900.000 euro, tegenover 320.000 euro in 2019.