Anne-Marie Maletz is het nieuwe gezicht van Het Dorpshuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Marie Maletz is het nieuwe gezicht van Het Dorpshuis. © CDR

Anne-Marie zorgt voor frisse wind door café ’t Dorpshuis: “Heel de lokale gemeenschap moet zich hier thuis voelen”

AarseleAnne-Marie Maletz (28) is het nieuwe gezicht van ’t Dorpshuis. Vrijdagavond heropent ze het Aarseelse café dat ze de voorbije weken met de hulp van haar familie een complete makeover gaf. Anne-Marie wil de bekende caféformule behouden, maar toch haar eigen stempel drukken door straks ook enkele snacks te serveren. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en wou vooral iets dorps. Ik vind het belangrijk om dicht bij de klanten te staan”, aldus Anne-Marie.

 1. Roeselare heeft de meeste sociale woningen in de Mandelstreek, Ardooie de minste: haalt uw gemeente het door Vlaanderen vastgelegde quotum tegen 2024?
  PREMIUM
  Mandelstreek

  Roeselare heeft de meeste sociale woningen in de Man­delstreek, Ardooie de minste: haalt uw gemeente het door Vlaanderen vastgeleg­de quotum tegen 2024?

  Volgens Vlaams parlementslid Maxim Veys (Vooruit) moet er dringend werk gemaakt worden van meer sociale woningen in de provincie West-Vlaanderen. Uit de cijfers die het parlementslid opvroeg bij Wonen Vlaanderen, blijkt dat 19 van de 64 West-Vlaamse gemeenten het Bindend Sociaal Objectief, of het door Vlaanderen vastgelegde aantal sociale woningen per gemeente, niet zullen halen. In de Mandelstrrek scoort Roeselare het best, maar in Ardooie is er nog werk aan de winkel. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gesteld is.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Sportclubs stellen verplichte CO2-meters in kleedkamers in vraag: “Praktisch niet haalbaar en nutteloos”
  PREMIUM
  Izegem / Roeselare / Tielt

  Sportclubs stellen verplichte CO2-me­ters in kleedka­mers in vraag: “Praktisch niet haalbaar en nutteloos”

  De federale overheid wil sportclubs verplichten om tegen 1 november in elke kleedkamer een CO2-meter te hangen. Het nut van de maatregel roept veel vragen op nu de vaccinatiecampagne er zo goed als op zit. Zowel sportclubs als steden en gemeentes zijn plots genoodzaakt extra investeringen te doen. “En dat voor iets dat maar korte tijd zal mee gaan”, klinkt het.