Provinciehuis Boeverbos
Volledig scherm
Provinciehuis Boeverbos © RV

Animal Rights en GAIA gaan protesteren tegen vergunning voor Tielts slachthuis aan provinciehuis Boeverbos

tieltDierenrechtenorganisaties Animal Rights en Gaia gaan op 8 juli een protestactie houden aan het provinciehuis in Brugge. Dat doen ze uit onvrede met het feit dat het Tieltse slachthuis van de provincie een vergunning kreeg om uit te breiden.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. 80.000e coronaprik gezet in Tielts vaccinatiecentrum
  Tielt

  80.000e coronaprik gezet in Tielts vaccinatie­cen­trum

  Het gaat vooruit in het Tieltse vaccinatiecentrum ondergebracht in de Europahal. De grens van 80.000 gezette coronaprikken is overschreden. Bovendien zijn ze er begin deze week gestart met het vaccineren van 12- tot 15-jarigen. Ten laatste eind deze week zullen alle jongeren hun uitnodigingsbrief ontvangen hebben. Jongeren tussen 12 en 15 jaar hebben de toestemming nodig van hun ouder(s) of voogd om gevaccineerd te mogen worden. Ze moeten in het vaccinatiecentrum ook vergezeld worden door een ouder of voogd. Indien dit niet mogelijk is, dan is een toestemmingsbrief nodig. In het Tieltse vaccinatiecentrum worden ook de inwoners uit Dentergem, Pittem, Meulebeke, Oostrozebeke, Ruiselede en Wingene geprikt.