Bert Neirinck houdt de struisvogels van Schobbejaks Hoogte in hun kot.
Volledig scherm
Bert Neirinck houdt de struisvogels van Schobbejaks Hoogte in hun kot. © Guus Neirinck

600 struisvogels van kwekerij blijven binnen: “Tot het einde van de ophokplicht gaan ze in hun kot. Net als wij”

AarseleNu vanaf vandaag alle eigenaars hun pluimvee moeten ophokken door het vogelgriepvirus, gaan ook bij struisvogelkwekerij Schobbejaks Hoogte in Aarsele ruim 600 dieren op stal. Volgens zaakvoerder en dierenarts Bert Neirinck is de ophokplicht strikt genomen niet van toepassing op loopvogels, maar hij neemt het zekere voor het onzekere.

 1. Roeselare heeft de meeste sociale woningen in de Mandelstreek, Ardooie de minste: haalt uw gemeente het door Vlaanderen vastgelegde quotum tegen 2024?
  PREMIUM
  Mandelstreek

  Roeselare heeft de meeste sociale woningen in de Man­delstreek, Ardooie de minste: haalt uw gemeente het door Vlaanderen vastgeleg­de quotum tegen 2024?

  Volgens Vlaams parlementslid Maxim Veys (Vooruit) moet er dringend werk gemaakt worden van meer sociale woningen in de provincie West-Vlaanderen. Uit de cijfers die het parlementslid opvroeg bij Wonen Vlaanderen, blijkt dat 19 van de 64 West-Vlaamse gemeenten het Bindend Sociaal Objectief, of het door Vlaanderen vastgelegde aantal sociale woningen per gemeente, niet zullen halen. In de Mandelstrrek scoort Roeselare het best, maar in Ardooie is er nog werk aan de winkel. Bekijk hier hoe het in jouw gemeente gesteld is.
 2. Niet langer aanschuiven aan recyclagepark dankzij camera
  Ardooie/Tielt

  Niet langer aanschui­ven aan recyclage­park dankzij camera

  Voortaan hoef je niet langer in de file te staan aan het recyclagepark in Ardooie en Tielt. Afvalintercommunale IVIO plaatste er namelijk een camera aan de ingang. Voortaan kun je dus op www.ivio.be een kijkje nemen naar live-beelden om te zien hoe druk het er op dat ogenblik is. De komende periode krijgen ook de recyclageparken van Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Oostrozebeke en Ruiselede een camera aan de toegang.