Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt
Volledig scherm
Het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt © Sam Vanacker

31 coronapatiënten in Sint-Andriesziekenhuis

TieltIn het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt worden op dit moment 31 coronapatiënten verzorgd. Nog eens 8 patiënten wachten op de uitslag van hun test. Vier patiënten liggen op de dienst intensieve zorgen.

 1. Oostrozebeekse gemeenteraadsvoorzitter stapt op: “Burgemeester toont gebrek aan dossierkennis en leiderschap”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  Oostroze­beek­se gemeente­raads­voor­zit­ter stapt op: “Burgemees­ter toont gebrek aan dossierken­nis en leider­schap”

  Marc Tieberghien heeft zijn ontslag als gemeenteraadsvoorzitter gegeven uit onmin met de manier waarop burgemeester Luc Derudder de gemeente leidt. “Het ontbreekt hem aan dossierkennis én aan leiderschap. We hebben meermaals samen gezeten om dat aan te pakken, maar hij wil het gewoon niet inzien en daarom heb ik na 32 jaar beslist om uit de gemeentepolitiek te stappen. Ik ben zwaar ontgoocheld.” De burgemeester erkent dat hij kan nog kan bijleren, maar vindt dat Tieberghien te veel de man en niet de bal speelt.
 2. Juf Lien plant nieuwe kindercoachpraktijk: “Velen hebben nood aan gesprek, merk ik in de les”
  Wingene/Tielt

  Juf Lien plant nieuwe kinder­coach­prak­tijk: “Velen hebben nood aan gesprek, merk ik in de les”

  Lien De Zutter (30) opent in het voorjaar van 2021 ‘Het Glunderplekje’ in Leenmolenstraat in Wingene. Als gediplomeerd kindercoach wil ze er een luisterend oor bieden voor kinderen tussen 5 en 12 jaar die het door omstandigheden thuis of op school even moeilijk hebben. De praktijkruimte is nog in de maak, maar bij wijze van voorsmaakje lanceert de juf wel al knutsel-en kookpakketjes voor kinderen.
 3. Lichtervelds koppel gaat nieuwe frituur openen in Gits: “Frituur Maison krijgt een huiselijke en kindvriendelijke sfeer”
  PREMIUM
  Gits/Lichtervelde

  Lichter­velds koppel gaat nieuwe frituur openen in Gits: “Frituur Maison krijgt een huiselijke en kindvrien­de­lij­ke sfeer”

  Gits krijgt er een nieuwe frituur bij. Dieter Hoornaert (38) en zijn vrouw Katrien Lepoutre (36) kochten in de Gryspeerdstraat het statige pand naast café ‘t Geniep en in december starten de verbouwingen. Voor het Lichterveldse koppel betekent de nieuwe frituur een carrièreswitch van formaat, al gingen ze niet over één nacht ijs. “Impulsiviteit zit niet in onze aard. We hebben hier grondig over nagedacht.”
 1. Jaar cel met uitstel voor broer en zus na verhuren woningen die niet aan vereisten voldeden
  Pittem / Wingene / Ardooie / Zwevegem

  Jaar cel met uitstel voor broer en zus na verhuren woningen die niet aan vereisten voldeden

  Een broer en een zus uit Pittem en Wingene zijn die samen 12 woningen bezitten die ze verhuren zijn elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar met uitstel. Ze verhuurden hun woningen terwijl ze niet aan de juiste vereisten voldeden. De rechter verklaarde zo’n 70.000 euro vermogenswinst verbeurd. De meeste woningen zijn ondertussen in orde, voor 3 woningen werd een dwangsom opgelegd van 150 euro per dag dat de woningen niet in orde zijn.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit