Jonas Desmet van de Pièce Unique, Gaetan Adriaen van De Keet en Jeppe Verdoodt van d'Hespe.
Volledig scherm
Jonas Desmet van de Pièce Unique, Gaetan Adriaen van De Keet en Jeppe Verdoodt van d'Hespe. © Foto Sam Vanacker

"150 man op straat: dat moet stoppen"

TIELTHet is voortaan verboden om drank mee naar buiten te nemen bij de drie jeugdcafés Pièce Unique, d'Hespe en De Keet. Met die maatregel hoopt het stadsbestuur de overlast te beperken. "'s Avonds 150 man op straat in plaats: dat moet stoppen", zegt commissaris Claude Vandepitte van de Tieltse politie.

 1. Verpakkingsarme winkel Bokaal investeert in aangenamere winkelbeleving
  Tielt

  Verpak­kings­ar­me winkel Bokaal investeert in aangename­re winkelbele­ving

  De Tieltse verpakkingsarme winkel Bokaal start 2022 met enkele nieuwigheden. In eerste instantie breidden ze de openingsmomenten uit. Voortaan ben je niet enkel op woensdag van 9.30 tot 11.30 uur, op vrijdag van 16.30 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 12 uur maar ook op woensdagnamiddag van 14.30 tot 16.30 uur welkom in de winkel langs de Bruggestraat. Daarnaast vind je er ook enkele nieuwe producten terug, opteerden ze voor een ruimere inrichting en is er geïnvesteerd in een nieuw en efficiënt kassa- en weegsysteem. Hierdoor kan iedere klant voortaan zelf z’n potjes wegen en vullen waardoor alles een stuk vlotter gaat en de winkelbeleving ten goede komt. Meer op www.bokaaltielt.be.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.