1. Zeg vaarwel tegen je ‘Movembersnor’: bij deze barbiers in het Meetjesland en Deinze zit je goed voor een professionele scheerbeurt
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Zeg vaarwel tegen je ‘Movem­bersnor’: bij deze barbiers in het Meetjes­land en Deinze zit je goed voor een professio­ne­le scheer­beurt

  In november laten wereldwijd heel wat mannen hun snor staan. Met ‘No Shave November’ of ‘Movember’ willen ze proberen het bewustzijn te vergroten voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Nu de maand december gestart is, is het misschien tijd om afscheid te nemen van die snor. Voor alle mannen die hun snor vakkundig willen laten afscheren of bijscheren hebben wij alvast vijf barbiers in het Meetjesland en Deinze opgelijst.
 1. VELT leert glutenvrij koken
  Deinze

  VELT leert glutenvrij koken

  VELT geeft op zaterdag 3 december een workshop glutenvrij koken. Docente Sigrid Dewaele gaat dieper in op graaneiwit, glutenvrije granen en oorzaken. Tijdens de kookworkshop bespreekt men ook de kook- en baktechnische alternatieven en maakt men enkele glutenvrije gerechten met een feestelijk tintje. Het gaat om een online workshop en die vindt plaats van 9.30 tot 12 uur. Inschrijven kost 9 euro (6 euro voor leden) en dit kan via info.leieland@velt.be.
 2. Meulebeke snoeit in aanbod door stijgende energie- en loonkosten: “Voorlopig geen uitbreiding recyclagepark en warme maaltijden aan huis besteden we uit”
  PREMIUM
  Meulebeke

  Meulebeke snoeit in aanbod door stijgende energie- en loonkosten: “Voorlopig geen uitbrei­ding recyclage­park en warme maaltijden aan huis besteden we uit”

  Stijgende materiaalprijzen en hogere energie- en loonkosten zadelen Meulebeke de komende drie jaar met een extra factuur van minstens zes miljoen euro op en dus moet de gemeente noodgedwongen op andere vlakken besparen. Zo stelt het de uitbreiding van zijn recyclagepark uit en zal het lokaal dienstencentrum niet langer in eigen beheer maaltijden aanbieden, waardoor drie jobs sneuvelen.
 3. Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschiedenis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek
  Regio Leie Schelde

  Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschie­de­nis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek

  Belpopexpert Jan Delvaux trekt door Vlaanderen met zijn Belpop City Specials en hierbij mag de regio Leie Schelde niet ontbreken. Op zaterdag 4 februari staat hij op de planken van Leietheater in Deinze met verhalen en weetjes over lokale muziekhelden, gaande van Johan Verminnen tot De Krekelmuit. Later volgt nog een boek over the sound of Leie Schelde.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Nieuwe ontsluitingsweg voor bussen tussen N43 en station: “We halen busverkeer weg uit het stadscentrum”
  Deinze

  Nieuwe ontslui­tings­weg voor bussen tussen N43 en station: “We halen busverkeer weg uit het stadscen­trum”

  De stad Deinze wil volgend jaar een nieuwe ontsluitingsweg voor bussen voorzien tussen de Gentsesteenweg (N43) en het station. Hiervoor neemt het stadsbestuur een reservatiestrook van 20 meter breed in erfpacht op de site Pericles, waar in de toekomst woningen en handelszaken komen. “Met deze nieuwe weg halen we 85 bussen weg van de Knok, wat de doorstroming zal verbeteren”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 2. Elise wint prestigieuze sommelierwedstrijd: “En dan te denken dat ik eerst zelfs niet wou deelnemen”
  Ruiselede

  Elise wint prestigieu­ze sommelier­wed­strijd: “En dan te denken dat ik eerst zelfs niet wou deelnemen”

  Elise De Waele van Brasserie Ruislé heeft een bijzonder straffe prestatie neergezet op de Ruinart Sommelier Challenge in Brussel. De 24-jarige Ruiseleedse won tot haar eigen verbazing de prestigieuze wedstrijd en mag straks op vierdaagse naar de champagnestreek. “Toen ze de winnaar afriepen, was ik al aan het supporteren voor een andere deelnemer”, vertelt ze.
 3. Kruispunt Gentpoortstraat-Kaaistraat tijdelijk afgesloten
  Deinze

  Kruispunt Gentpoort­straat-Kaaistraat tijdelijk afgesloten

  Het kruispunt tussen de Gentpoortstraat en de Kaaistraat in het centrum van Deinze wordt deze week afgesloten. Op donderdag 1 en vrijdag 2 december worden er nutswerken uitgevoerd op het kruispunt. Voetgangers en fietsers kunnen er nog passeren, maar het gemotoriseerd verkeer moet een omleiding volgen. Er wordt een omleiding voorzien via de Gentpoortstraat – Peter Benoitlaan – Guido Gezellelaan – Kalkhofstraat – Leiedam.
 1. Jonas (34) werd tijdens match bewusteloos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”
  PREMIUM
  Aalter/Deinze

  Jonas (34) werd tijdens match bewuste­loos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”

  Hij stond in het verleden al terecht voor diefstal en gewelddadige feiten, maar in augustus van vorig jaar maakte amateurspeler T.V. (23) uit Brugge het wel heel bont. Tijdens een oefenmatch tegen The Red-White Boys uit Aalter deelde de twintiger zo'n harde klap uit aan tegenstander Jonas Strobbe (34) dat die laatste het bewustzijn verloor. Hij riskeert nu een celstraf van een jaar. “Zo’n feiten kunnen absoluut niet door de beugel. Niet op het veld, en ook niet ernaast.”
 2. Theaterbar Leietheater heeft meteen drie nieuwe uitbaters: Bjorn, Tommy en Chris openen brasserie Cavea
  PREMIUM
  Deinze

  Theaterbar Leiethea­ter heeft meteen drie nieuwe uitbaters: Bjorn, Tommy en Chris openen brasserie Cavea

  De horecazaak van Leietheater, het cultuurcentrum van Deinze, heeft opnieuw een uitbater. Of zeg maar drie uitbaters, want brasserie Cavea — zoals de zaak zal heten — is het geesteskind van de West-Vlaamse ondernemers Bjorn Pevenage (39), Tommy Vandenborre (43) en Chris Sauquillo (42). De deuren openen op donderdag 15 december en de pop-up blijft tot juni volgend jaar.