Handelaars verloren al veel omzet maar ook de komende maanden zullen de werken niet meteen voorbijzijn want de aannemer is failliet.
Volledig scherm
PREMIUM
Handelaars verloren al veel omzet maar ook de komende maanden zullen de werken niet meteen voorbijzijn want de aannemer is failliet. © Dirk Desmet

Werken in dorpscentrum liggen voor maanden stil na faillissement van de aannemer: “Dit kost ons de helft van onze omzet”

Tielt-WingeDe werken op de Rillaarseweg in Tielt Winge werden na de kerstvakantie niet heropgestart. De aannemer, met name Grondwerken J&N uit Tessenderlo, werd intussen failliet verklaard. Het zal maanden duren vooraleer de werf weer kan worden opgestart en intussen zitten de handelaars in de buurt met de handen in het haar. Sparzaakvoerder Rudi Meeus verliest bijvoorbeeld 30 à 40 % van zijn omzet. Schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) lijdt mee met hen maar kan er weinig aan veranderen. 

 1. Zestal betrokken bij drugslab en cannabisplantages: “Ze konden 85 kilogram ketamine maken”
  Scherpenheuvel, Aarschot

  Zestal betrokken bij drugslab en cannabis­plan­ta­ges: “Ze konden 85 kilogram ketamine maken”

  Het Brusselse parket-generaal heeft gevangenisstraffen van 3 tot 7 jaar gevorderd tegen zes mannen die betrokken zouden geweest zijn bij een drugslab en Nederland en twee cannabisplantages in Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem. Volgens het openbaar ministerie hadden drie van de mannen voldoende chemische producten besteld om 85 kilogram ketamine te maken. Die hoeveelheid zou een straatwaarde van 2 miljoen euro gehad hebben. Vijf van de zes zouden ook betrokken geweest zijn bij twee plantages van 760 en 782 planten.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur