De Vlaamse Regering heeft de wateroverlast van afgelopen zomer als ramp erkend.
Volledig scherm
De Vlaamse Regering heeft de wateroverlast van afgelopen zomer als ramp erkend. © Bollen

Wateroverlast midden juli 2021 erkend als ramp

Tielt-WingeMidden juli 2021 heeft wateroverlast schade veroorzaakt in het Vlaamse Gewest. De Vlaamse Regering heeft deze wateroverlast als ramp erkend in heel wat gemeenten, waaronder Tielt-Winge. Dit betekent dat er een tegemoetkoming mogelijk is voor inwoners die schade geleden hebben. 31 maart 2022 is de uiterste datum voor het indienen van de aanvragen tot tegemoetkoming.

 1. "Wie heeft mijn vader vermoord?” Dochter Shari ging zelf zoeken naar moordenaar van haar vader. Nu heropent parket na 20 jaar dossier wurgmoord
  PREMIUM

  "Wie heeft mijn vader vermoord?” Dochter Shari ging zelf zoeken naar moordenaar van haar vader. Nu heropent parket na 20 jaar dossier wurgmoord

  17 november 2002. Het levenloze lichaam van Freddy Putseys (42) wordt aangetroffen in zijn woning in Zichem. Door de pillen en drank die naast hem worden gevonden, denken de speurders eerst aan een wanhoopsdaad. Na enkele dagen onderzoek blijkt Freddy gewurgd te zijn en moet de moordenaar uit zijn directe omgeving komen. “Daardoor vertrouw ik eigenlijk nog steeds niemand hier”, vertelt dochter Shari, die destijds nog maar een kind van 10 jaar oud was en nu met nieuwe inzichten naar de speurders stapte. Want niet alle sporen blijken uitgewist te zijn.
  Scherpenheuvel
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 4. Gemeente Glabbeek is één van de 10 pilootgemeenten voor SAVE 2.0

  Gemeente Glabbeek is één van de 10 pilootge­meen­ten voor SAVE 2.0

  Glabbeek was op initiatief van Dorpspartij-gemeenteraadslid Simon Vandermeulen al de eerste gemeente in Vlaams-Brabant die eind 2013 het charter Samen Actief voor Veilig Verkeer (SAVE) van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ondertekende. Met dit charter worden deelnemende gemeentebesturen aangezet om initiatieven te nemen die vooral de verkeersveiligheid voor kinderen bevorderen. Vandaag is Glabbeek opnieuw één van de 10 pilootgemeenten voor SAVE 2.0.
  Glabbeek