Kinderen in Het Balanske tijdens één van de activiteiten (archiefbeeld).
Volledig scherm
Kinderen in Het Balanske tijdens één van de activiteiten (archiefbeeld). © Bollen

Vrijetijdszorgcentrum Het Balanske breidt uit met nieuwbouw

Tielt-WingeVrijetijdszorgcentrum Het Balanske in Tielt-Winge breidt binnenkort haar infrastructuur uit met een nieuw dagcentrum en kinderdagverblijf. Beide verblijven zullen zich vestigen in een nieuwbouw. 

 1. Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeersongeval waarbij moeder en dochter in levensgevaar naar ziekenhuis werden gebracht
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeerson­ge­val waarbij moeder en dochter in levensge­vaar naar ziekenhuis werden gebracht

  Op de Aarschotsesteenweg ter hoogte van het kruispunt van de Roeselberg in Houwaart, bij Tielt-Winge, gebeurde dinsdagnamiddag een zwaar ongeval waarbij een jonge moeder en haar 2-jarig dochtertje levensgevaarlijk gewond raakten. In het verleden werd de gevaarlijke situatie reeds aangekaart, maar de Aarschotsesteenweg (N223) is echter een gewestweg en valt onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer.
 2. De Watermanshoeve misloopt erkenning als kinderboerderij maar krijgt nu wel vergunning voor asiel : "Blij dat we toch nog iets goeds kunnen doen”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  De Watermans­hoe­ve misloopt erkenning als kinderboer­de­rij maar krijgt nu wel vergunning voor asiel : "Blij dat we toch nog iets goeds kunnen doen”

  Gino De Roover en Lieve Van Stuyvoort halen opgelucht adem. Ruim vijf jaar geleden begonnen ze met een kinderboerderij in de Watermanshoeve in de Statiestraat in Tielt-Winge. Enige tijd nadien moest iedere kinderboerderij een vergunning zien te behalen. Gino en Lieve kregen die helaas nooit. Eerder dit jaar viel dan ook definitief het doek hierover. Het koppel had zich al jarenlang ingezet voor afgestane en verwaarloosde dieren. Uiteindelijk vroegen ze een vergunning aan als dierenasiel en verkregen deze ook. Een erkend dierenasiel dus waar helaas geen honden en katten welkom zijn, zowat iedere andere diersoort wèl. “Dat we uiteindelijk geen erkenning als kinderboerderij kregen was voor ons wel een domper. Maar we halen opgelucht adem dat we ons voor de dieren met ons asiel ons toch kunnen blijven inzetten.”
 1. Oud parochiecentrum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd
  Glabbeek

  Oud parochie­cen­trum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd

  In 2019 dreigde het parochiecentrum van Kapellen de deuren te moeten sluiten omdat er geen parochievrijwilligers meer waren voor de uitbating ervan. De gemeente Glabbeek nam toen het gebouw in erfpacht van de VPW (vereniging parochiale werken) die er eigenaar van is. Doordat de oude gemeentelijke zaal de Mispel iets verderop volledig versleten is wordt deze volgend jaar verkocht. De opbrengsten worden integraal geïnvesteerd in de oude parochiezaal die vanaf dan wordt omgedoopt in de nieuwe gemeentelijke zaal GC De Mispel.