Eén van de filiaal in Genk.
Volledig scherm
Eén van de filiaal in Genk. © Benoit De Freine

Visgroothandel Vandermaesen breidt uit met filiaal in Tielt-Winge

 1. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 2. Oud parochiecentrum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd
  Glabbeek

  Oud parochie­cen­trum van Kapellen wordt in 2022 grondig vernieuwd

  In 2019 dreigde het parochiecentrum van Kapellen de deuren te moeten sluiten omdat er geen parochievrijwilligers meer waren voor de uitbating ervan. De gemeente Glabbeek nam toen het gebouw in erfpacht van de VPW (vereniging parochiale werken) die er eigenaar van is. Doordat de oude gemeentelijke zaal de Mispel iets verderop volledig versleten is wordt deze volgend jaar verkocht. De opbrengsten worden integraal geïnvesteerd in de oude parochiezaal die vanaf dan wordt omgedoopt in de nieuwe gemeentelijke zaal GC De Mispel.
 3. Nieuw Lancasterpaviljoen in Nederlands oorlogsmuseum van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwerper die neerstortte in Bunsbeek”
  Glabbeek

  Nieuw Lancaster­pa­vil­joen in Nederlands oorlogsmu­se­um van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwer­per die neerstort­te in Bunsbeek”

  In het Oorlogsmuseum in het Nederlandse Overloon, dat dit jaar 75 jaar bestaat, werd deze week een gloednieuw Lancasterpaviljoen geopend door de commissaris van de koning, de burgemeesters van Glabbeek en Overloon, in aanwezigheid van familieleden van slachtoffers. Pronkstuk van de nieuwe museumhal is de Britse Lancaster NN775 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Tentoonstelling rond fotojournaliste Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk
  Glabbeek

  Tentoon­stel­ling rond fotojourna­lis­te Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk

  Fotojournaliste Odette Dereze uit Attenrode, geboren in 1932 en eind vorig jaar overleden aan het coronavirus, krijgt dit weekend met een unieke tentoonstelling van haar werk een hommage door de gemeente Glabbeek. De tentoonstelling in de kerk van Attenrode werd officieel geopend in aanwezigheid van haar familie. “Zij was één van de pioniers van de Belgische fotojournalistiek, was bevriend met de koninklijke familie en was fotografe van heel wat beroemdheden” zegt burgemeester Peter Reekmans.
 3. Patrodoelman Jordi Belin is reeds aan drie clean sheets toe op vier speeldagen: “Iker Casillas is mijn groot voorbeeld”
  voetbal eerste nationale

  Patrodoel­man Jordi Belin is reeds aan drie clean sheets toe op vier speeldagen: “Iker Casillas is mijn groot voorbeeld”

  Met Jordi Belin heeft Patro Eisden een prima doelman in huis. Na vier speelweken telt de Eisdense doelman reeds drie clean sheets achter zijn naam. Belin kwam in 2018 over van Walhain en is nu aan zijn vierde seizoen bij Patro bezig. Hij kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag tegen Rupel Boom en ook naar de geboorte van de baby die over enkele weken gepland is.