Jefs weduwe Josephine Van Herck hield al zijn verhalen bij en die werden nu gebundeld in een boek.
Volledig scherm
PREMIUM
Jefs weduwe Josephine Van Herck hield al zijn verhalen bij en die werden nu gebundeld in een boek. © Dirk Desmet

Verhalen over dorpsfiguren in Houwaart gebundeld in een boek

HouwaartJef Verbinnen, die zowat heel zijn leven in Houwaart woonde op een korte tijd na, schreef jarenlang verhalen over bekende figuren in zijn dorp en die werden nu gebundeld in een boek. Jef overleed op 22 maart 2016, een week voor zijn 77ste verjaardag, maar zijn weduwe Josephine Van Herck (76) hield alle verhalen al die tijd bij. Het resultaat is een blijvende herinnering aan vervlogen tijden en heel wat figuren die al jaren over de tongen gaan.

 1. Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantaine voor vakantiegangers: “Richtlijnen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemeesters het maar oplossen. Typisch Belgisch”
  PREMIUM
  Lubbeek

  Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantai­ne voor vakantie­gan­gers: “Richtlij­nen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemees­ters het maar oplossen. Typisch Belgisch”

  De voorbije weken was er heel wat te doen over reizen in coronatijden. Er zouden strenge controles komen op de verplichte quarantaine, en voor de uitvoering rekende de hogere overheid op de lokale overheden. “De burgemeesters dus. Helaas kregen die de richtlijnen rijkelijk laat. Pas vrijdagavond om 20 uur wisten we hoe of wat. Leg mij dan eens uit hoe je vanaf maandag kan beginnen met controles… In Lubbeek starten we donderdag”, aldus de Lubbeekse burgemeester Theo Francken (N-VA).
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen