Tom Devos van Museum 44 zou graag praten met oud concentratiekampbewaker Berger die recent werd uitgeleverd aan Duitsland.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Devos van Museum 44 zou graag praten met oud concentratiekampbewaker Berger die recent werd uitgeleverd aan Duitsland. © Dirk Desmet

Tom Devos van het oorlogsmuseum wil graag praten met uitgeleverde oud concentratiebewaker: “Ik wil begrijpen hoe hij er zich bij voelde”

Meensel-KiezegemDe recent uitgeleverde concentratiekampbewaker Friedrich Karl Berger beroert de gemoederen in Meensel-Kiezegem nu blijkt dat vier inwoners in het kamp verbleven toen Berger er bewaker was en eentje er in die periode de dood vond. Dat ontdekte Tom Devos en het team van Museum44. Hij zou heel graag met de man, die nu in Duitsland verblijft, in gesprek gaan.

 1. Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internationale wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteerde bier”
  Herselt

  Brouwer uit Herselt klopt Duvel en Karmeliet op internatio­na­le wedstrijd: “Onze ‘Silent Killer’ was met 95 op 100 het best gequoteer­de bier”

  Bierfirma Stanneman verovert de wereld. Op het ‘Concours International de Lyon’ werd de Silent Killer bekroond met een gouden medaille. Iets wat meer bieren te beurt viel, maar niet met een score van maar liefst 95 op 100. “Alles samen werden er 9.300 stalen ingezonden en als je dan zo’n score haalt: dat doet wel wat met een mens”, vertelt ‘founding father’ Erwin Vermeulen. Duvel 666, Karmeliet of Averbode: ze deden het allemaal minder goed. Ook zijn Stanneman Blond gaf overigens iedereen het nakijken.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"