Tronie, een schilderij j van Joos van Craesbeeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Tronie, een schilderij j van Joos van Craesbeeck. © Rv-repro bollen

Tielt-Winge koopt schilderij van Joos Van Craesbeeck: “Zijn roots liggen hier: hij begon als bakker, en leerde schilderen in de gevangenis”

Tielt-WingeJoos van Craesbeeck (of Josse Van Craesbeeck) is een 17e eeuwse schilder wiens familie afkomstig is uit het gehucht “Kraasbeek” in de gemeente Tielt-Winge”. Maar om zijn werk te kunnen bewonderen, moet je al afzakken naar bijvoorbeeld het Louvre in Parijs, en dat is geen alledaagse verplaatsing voor heel wat inwoners van Tielt-Winge. Maar daar komt nu verandering in. De gemeente kwam het werk ‘Tronie’ van de toonaangevende 17de eeuwse schilder toevallig op het spoor en kon het op de kop tikken. “Iedere inwoner zal het werk kunnen bezichtigen. Niet in een museum, maar op een originele manier, en gratis”, geeft de burgemeester nog mee.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. TikTok ook verboden in lokaal bestuur Tielt-Winge
  PREMIUM

  TikTok ook verboden in lokaal bestuur Tielt-Win­ge

  Burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) ontving eerder deze maand een elektronisch bericht van viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) waarbij deze hem meldt dat een recent advies van de Staatsveiligheid en het Centrum voor Cybersecurity (CCB) aangeeft dat we er goed aan doen om TikTok te verwijderen van alle telefoons die professioneel gebruikt worden bij de overheidsdiensten. Tielt-Winge verbiedt het gebruik van de app op werkgsm’s nu ook, zowel voor werknemers van de gemeente als het OCMW.
  Tielt-Winge