Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Tielt-Winge huldigt haar sportkampioenen op 21 oktober

Tielt-WingeHet was al een tijdje geleden, maar het gemeentebestuur van Tielt-Winge organiseert binnenkort eindelijk nog eens een kampioenenviering. Op 21 oktober zetten ze alle sporters en sportclubs uit de gemeente die een unieke prestatie leverden in de bloemetjes. Zelfs een titel van 2 jaar geleden is goed voor een uitnodiging.

 1. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 2. “Waar Keizer Karel ooit sliep, is nu het bureau van mijn vrouw”: op bezoek bij Nico en zijn gezin, de eerste bewoners van Hof Ter Loonst zonder blauw bloed
  PREMIUM
  Kampenhout

  “Waar Keizer Karel ooit sliep, is nu het bureau van mijn vrouw”: op bezoek bij Nico en zijn gezin, de eerste bewoners van Hof Ter Loonst zonder blauw bloed

  Kampenhout telt maar liefst vier kastelen. In Hof Ter Loonst zijn Nico Swinnen (50) en gezin koning te rijk. “Kastelen hebben mij altijd al geïntrigeerd, maar ik woon er toch liever met dubbel glas en vloerverwarming.” Onze reporter nam een uitgebreid kijkje achter de houten poort waar ooit Keizer Karel aan de poort klopte.