Kappers A.T. en D.D.
Volledig scherm
PREMIUM
Kappers A.T. en D.D. © rv

Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappelschillen eten en werkte er tien jaar gratis”

Tien jaar zag ze geen cent voor al het werk dat ze als ‘stagiaire’ in het kapsalon en in het huishouden verrichtte bij het getrouwde koppel in het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit. Er vielen slagen als ze niet luisterde en ze belandde gevangen op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. “Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe is het zover kunnen komen?

 1. B&B uitbaters trekken aan de alarmbel: “Wij moeten niet dicht, maar onze klanten haken wel massaal af”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  B&B uitbaters trekken aan de alarmbel: “Wij moeten niet dicht, maar onze klanten haken wel massaal af”

  In het Hageland zitten de uitbaters van B&B’s met de handen in het haar. De nieuwe coronamaatregelen verplichten hen niet om de deuren te sluiten, maar de klanten haken wel massaal af. Op financiële steun hoeven ze niet te rekenen aangezien ze niet dicht moeten. Carlo Gialloreto van Wings bnb in Tielt-Winge zag zijn agenda op één dag zo goed als leeg lopen. “Iedereen heeft het over café’s en restaurants, maar wij worden vergeten.” Ook zijn collega’s zitten met de handen in de haren en weten niet goed hoe het verder moet.
 2. Kapper houdt stagiaire vijf weken gevangen op zolder, tot klant briefje met hulpkreet in jas vindt
  PREMIUM

  Kapper houdt stagiaire vijf weken gevangen op zolder, tot klant briefje met hulpkreet in jas vindt

  Haar gsm werd afgenomen en ze mocht geen contact meer hebben met de buitenwereld. Opgesloten op zolder werd de stagiaire van een kapper uit Tielt-Winge drie jaar geleden teruggevonden door de politie. Zij werden gealarmeerd door een klant van het kapsalon, bij wie de stagiaire stiekem een briefje met een hulpkreet in de jas kon steken. De kapper en zijn vrouw zijn veroordeeld tot vijftien maanden cel.