Emilia is nog nooit zo gelukkig geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Emilia is nog nooit zo gelukkig geweest. © Vertommen

Stagiaire (35) die jarenlang gevangen zat op zolder bij kapperskoppel: “Toen de politie dat luik opende, begon ik meteen te huilen”

Tielt-Winge/LeuvenVandaag staat ze op eigen benen en is ze gelukkiger dan ooit met haar eigen flat, partner en hond. Een totaal ander leven dan waar Emilia (35) drie jaar geleden letterlijk uit bevrijd werd. De politie vond haar opgesloten op zolder bij een kappersechtpaar uit Tielt-Winge, waar ze als naïeve prille twintiger aan de slag ging als stagiaire. Jarenlang deed ze als een soort Assepoester de was en de plas van het inhalige koppel. “Mijn leven nu is gewoonweg zalig!”, vertelt Emilia thuis in Herent. In december blikken we in Vlaams-Brabant in 20 verhalen terug op 2020. 

 1. Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappelschillen eten en werkte er tien jaar gratis”
  PREMIUM

  Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappel­schil­len eten en werkte er tien jaar gratis”

  Tien jaar zag ze geen cent voor al het werk dat ze als ‘stagiaire’ in het kapsalon en in het huishouden verrichtte bij het getrouwde koppel in het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit. Er vielen slagen als ze niet luisterde en ze belandde gevangen op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. “Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe is het zover kunnen komen?
 2. Met Valentijn een speciaal menu afhalen, gewoon lekker naar de frituur of toch liever iets specialer zoals bierpralines? Je vindt het allemaal in het Hageland
  PREMIUM
  Tienen/Diest/Boutersem/Aarschot/Tielt-Winge/Glabbeek

  Met Valentijn een speciaal menu afhalen, gewoon lekker naar de frituur of toch liever iets specialer zoals bierprali­nes? Je vindt het allemaal in het Hageland

  Nu we ook Valentijn in eigen kot moeten vieren is er een groot online aanbod om je geliefde toch te verwennen. Of het nu gaat om gastronomisch dineren, een romantisch ontbijt of een origineler cadeau: je vindt het allemaal in het Hageland. We sommen voor u graag een aantal mogelijkheden op.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag