Ondanks weinig sneeuw kon men toch met de slee de helling af. En de hond mag mee.
Volledig scherm
Ondanks weinig sneeuw kon men toch met de slee de helling af. En de hond mag mee. © bollen

Mini-sneeuwmannen, ‘Gekke Freddy’ en Playmobil-mannetjes: ondanks dun laagje toch winterpret in het Hageland

Tielt-Winge/Aarschot/Diest/GoetsenhovenDe langverwachte sneeuw kwam er zaterdag ook in het Hageland. Al viel er in onze regio niet bijster veel en kwam die pas tegen de avond, het leverde wel enkele mooie beelden op. 

 1. Dealer riskeert jaar cel voor verkoop speed en xtc

  Dealer riskeert jaar cel voor verkoop speed en xtc

  Yoni D.W. (24) uit Aarschot riskeert een jaar cel voor de verkoop van xtc en speed aan minder- en meerderjarigen. De twintiger kwam naar eigen zeggen drie jaar geleden in contact met drugs tijdens het uitgaan. Dat mondde al snel uit in het verkopen van cannabis. Later schakelde D.W. over naar harddrugs. De man betwistte de feiten niet en legde oprechte verklaringen af volgens zijn advocaat. Die vroeg een werkstraf voor zijn cliënt. De procureur suggereerde een celstraf met probatie-uitstel om te werken aan de drugsverslaving. Vonnis 15 maart.
 2. Werken in Rillaarseweg in Tielt-Winge kunnen eindelijk weer opstarten na failliet aannemer, maar handelaars zijn nog niet gerust: “Hoelang gaat het dan nu nog duren?”
  Tielt-Winge

  Werken in Rillaarse­weg in Tielt-Win­ge kunnen eindelijk weer opstarten na failliet aannemer, maar handelaars zijn nog niet gerust: “Hoelang gaat het dan nu nog duren?”

  De werken in de Rillaarseweg kunnen binnenkort weer hervatten. Het project lag enkele weken stil nadat de aannemer failliet ging. De handelaars zijn blij dat er weer kan worden gewerkt, maar willen vooral graag weten hoe lang het nog zal duren. Er moeten immers nog andere werken beginnen, niet heel ver van waar men nu bezig is, en dus zal de hinder wellicht nog veel langer duren...
 1. Tom Devos van het oorlogsmuseum wil graag praten met uitgeleverde oud concentratiebewaker: “Ik wil begrijpen hoe hij er zich bij voelde”
  PREMIUM
  Meensel-Kiezegem

  Tom Devos van het oorlogsmu­se­um wil graag praten met uitgelever­de oud concentra­tie­be­wa­ker: “Ik wil begrijpen hoe hij er zich bij voelde”

  De recent uitgeleverde concentratiekampbewaker Friedrich Karl Berger beroert de gemoederen in Meensel-Kiezegem nu blijkt dat vier inwoners in het kamp verbleven toen Berger er bewaker was en eentje er in die periode de dood vond. Dat ontdekte Tom Devos en het team van Museum44. Hij zou heel graag met de man, die nu in Duitsland verblijft, in gesprek gaan.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen