Gobind opent na Leuven nu ook een Sushi-bar in Tielt-Wigne.
Volledig scherm
Gobind opent na Leuven nu ook een Sushi-bar in Tielt-Wigne. © Dirk Desmet

Leuvense Wabi Sabi Sushi Bar opent nu ook een zaak in Tielt-Winge

Tielt-WingeTielt-Winge is sinds vrijdag 8 januari een takeaway sushibar rijker. Burgemeester Rudi Beeken mocht ‘Wabi Sabi Sushi Bar’ aan het Gouden Kruispunt officieel openen. Zaakvoerder Gobind Adhikari is hiermee niet aan zijn proefstuk toe want in de Muntstraat in Leuven baat hij al lang een soortgelijke bar uit. 

 1. Werken in dorpscentrum liggen voor maanden stil na faillissement van de aannemer: “Dit kost ons de helft van onze omzet”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Werken in dorpscen­trum liggen voor maanden stil na faillisse­ment van de aannemer: “Dit kost ons de helft van onze omzet”

  De werken op de Rillaarseweg in Tielt Winge werden na de kerstvakantie niet heropgestart. De aannemer, met name Grondwerken J&N uit Tessenderlo, werd intussen failliet verklaard. Het zal maanden duren vooraleer de werf weer kan worden opgestart en intussen zitten de handelaars in de buurt met de handen in het haar. Sparzaakvoerder Rudi Meeus verliest bijvoorbeeld 30 à 40 % van zijn omzet. Schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) lijdt mee met hen maar kan er weinig aan veranderen.
 1. Onze redactie ging op cadeautjesjacht: met deze zeven lokale pakjes scoor je ongetwijfeld
  PREMIUM
  Diest/Aarschot/Tielt-Winge/Boutersem

  Onze redactie ging op cadeautjes­jacht: met deze zeven lokale pakjes scoor je ongetwij­feld

  We mogen dan wel niet met z’n allen samen kerst of oudjaar vieren en we zullen ook minder mensen kunnen knuffelen en zoenen om middernacht, maar dat wil niet zeggen dat we geen pakjes kunnen geven aan onze dierbaren. Wij helpen je graag bij je zoektocht naar dat ideale geschenk voor je partner, kinderen en grootouders. We gingen voor u op cadeautjesjacht in het Hageland.
 2. Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantaine voor vakantiegangers: “Richtlijnen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemeesters het maar oplossen. Typisch Belgisch”
  PREMIUM
  Lubbeek

  Theo Francken (N-VA) spuwt gal over controle op quarantai­ne voor vakantie­gan­gers: “Richtlij­nen kwamen rijkelijk laat en dan moeten de burgemees­ters het maar oplossen. Typisch Belgisch”

  De voorbije weken was er heel wat te doen over reizen in coronatijden. Er zouden strenge controles komen op de verplichte quarantaine, en voor de uitvoering rekende de hogere overheid op de lokale overheden. “De burgemeesters dus. Helaas kregen die de richtlijnen rijkelijk laat. Pas vrijdagavond om 20 uur wisten we hoe of wat. Leg mij dan eens uit hoe je vanaf maandag kan beginnen met controles… In Lubbeek starten we donderdag”, aldus de Lubbeekse burgemeester Theo Francken (N-VA).
 3. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis