Het interieur lijkt weggeplukt uit een vorige eeuw. En dat is het ook. Na veertig jaar bliezen de horecabroers het oude café nieuw leven in, zonder te raken aan de authentieke elementen. Het open houtvuur is de blikvanger in de keuken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het interieur lijkt weggeplukt uit een vorige eeuw. En dat is het ook. Na veertig jaar bliezen de horecabroers het oude café nieuw leven in, zonder te raken aan de authentieke elementen. Het open houtvuur is de blikvanger in de keuken. © KAR

LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”

De Heuvelstraat in Tielt-Winge heeft een ferme opwaardering gekregen. Restaurant ‘In de Zon’ opende er vorige maand de deuren. Het oude café werd omgetoverd tot een fris etablissement. Bij het binnenkomen is het open houtvuur in de keuken de absolute blikvanger. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor lekker gegrilde stukken vis en vlees op je bord.

 1. Na meer dan tien jaar eindelijk doorbraak in dossier: School Pellenberg verhuist naar... kasteel
  Pellenberg

  Na meer dan tien jaar eindelijk doorbraak in dossier: School Pellenberg verhuist naar... kasteel

  Na meer dan tien jaar is er eindelijk een doorbraak in het dossier over de gemeentelijke basisschool van Pellenberg. De school zal verhuizen naar de site van UZ Pellenberg. “Het historisch kader van het kasteel de Maurissens wordt in ere hersteld en bovendien krijgt het leegstaande pand terug een invulling. Dit is een unieke opportuniteit”, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA).
 2. Als baby dachten ze dat hij het niet zou halen, maar nu blaast Jef 100 kaarsjes uit
  PREMIUM
  Testelt

  Als baby dachten ze dat hij het niet zou halen, maar nu blaast Jef 100 kaarsjes uit

  Jef Swinkels uit Testelt, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, werd woensdag 11 november 100 jaar. Door de coronamaatregelen is een groot feest niet mogelijk maar dat de mensen aan hem denken, blijkt uit de 193 wenskaarten die hij de voorbije dagen mocht ontvangen. Wij babbelden met de man die voor zijn familie een paar jaar geleden een boek maakte waarin hij zelf zijn levensverhaal vertelde. “Toen ik pas geboren was, dacht de dokter dat ik het niet zou halen, zo fragiel was ik, en zie nu (lacht). Mijn geheim? Ik dronk en rookte nooit.”
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren