Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © ANP

Klas van ‘t Hagekind zit in quarantaine na hoogrisicocontact

Tielt-WingeAlle leerlingen van een klas van Vrije Basisschool ‘t Hagekind in Tielt-Winge zitten momenteel thuis in quarantaine. De aanleiding is een hoogrisicocontact op school. Donderdag kwamen de kinderen in nauw contact met iemand die nu besmet blijkt te zijn met het coronavirus.

 1. 250.000 euro extra investeringen in veiligere oversteekplaatsen langs N29 in Bunsbeek en Glabbeek met Vlaamse en Europese relancemiddelen
  Glabbeek

  250.000 euro extra investerin­gen in veiligere oversteek­plaat­sen langs N29 in Bunsbeek en Glabbeek met Vlaamse en Europese relancemid­de­len

  De Vlaamse overheid lanceerde voor 2021-22 een relanceplan voor fietsvoorzieningen. Deze projecten worden gefinancierd vanuit zowel het relanceplan Vlaamse Veerkracht als de middelen die Europa ter beschikking stelt in het kader van relance. In totaal wordt 116 kilometer van de fietsinfrastructuur opgewaardeerd, door de paden in overeenstemming te brengen met de huidige normen van het Vademecum Fietsvoorzieningen.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Politiezone Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenleving
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  Politiezo­ne Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenle­ving

  In de politiezone Getevallei werd opnieuw een digitale zonale veiligheidsraad gehouden. De criminaliteitsfenomenen en bijhorende cijfers waren de voornaamste topics van deze veiligheidsraad. De medewerkers van politiezone Getevallei geven dagelijks het beste van zichzelf om de burgers te beschermen en samen met alle partners te bouwen aan een veilige samenleving. Er wordt op een informatiegestuurde manier gewerkt, wat inhoudt dat informatie op een efficiënte manier doorgegeven wordt tussen de verschillende diensten. Hierdoor wordt de pakkans op het vatten van criminelen vergroot wat de veiligheid ten goede komt.