Joni Ceusters van Kamp Waes samen met vriendin Jenthe in lockdown.
Volledig scherm
PREMIUM
Joni Ceusters van Kamp Waes samen met vriendin Jenthe in lockdown. © Joni Ceusters

Kamp Waes-overlever Joni Ceusters ziet alle uitdagingen afgelast, maar traint in eigen kot

Ook Kamp Waes-overlever Joni Ceusters (23) uit Tielt-Winge zit thuis en komt zo weinig mogelijk buiten. Hij was in volle voorbereiding om deel te nemen aan het WK “reddend zwemmen” in Italië maar dat is intussen afgelast door corona. Tijd voor een babbel met de sporter die dan maar thuis een fitnessparcours maakte om toch te kunnen trainen. Benieuwd hoe andere Bekende Vlamingen de lockdown beleven? Een overzicht vind je hier

 1. De coronacijfers in Tielt-Winge van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Tielt-Win­ge van vrijdag 16 oktober

  In Tielt-Winge zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 10 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tielt-Winge op 93 te liggen. Omdat Tielt-Winge meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. ASSISEN. Beschuldigde fatale burenruzie richt zich in laatste woord tot familie in zaal: “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”
  Leuven/Kortenaken

  ASSISEN. Beschuldig­de fatale burenruzie richt zich in laatste woord tot familie in zaal: “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”

  De 74-jarige Roger Putseys kreeg vrijdagochtend het laatste woord in het Leuvense assisenhof. “Het is spijtig dat ik Luc niet beter heb leren kennen. Als ik kon, ik zou jullie troosten”, richtte hij zich tot familie en nabestaanden in de zaal. Putseys stond deze week terecht omdat hij diezelfde Luc (56), een voormalig paracommando, vier jaar geleden neerstak met een koksmes op zijn oprit in Kortenaken na een jarenlange burenruzie.
 2. LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”
  PREMIUM

  LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”

  De Heuvelstraat in Tielt-Winge heeft een ferme opwaardering gekregen. Restaurant ‘In de Zon’ opende er vorige maand de deuren. Het oude café werd omgetoverd tot een fris etablissement. Bij het binnenkomen is het open houtvuur in de keuken de absolute blikvanger. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor lekker gegrilde stukken vis en vlees op je bord.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond