Nieuwe gsm-masten op de N2 moeten voor een betere ontvangst zorgen in de regio, maar niet alle omwonenden zijn er even blij mee.
Volledig scherm
Nieuwe gsm-masten op de N2 moeten voor een betere ontvangst zorgen in de regio, maar niet alle omwonenden zijn er even blij mee. © Desmet

Inwoners Tielt-Winge verzetten zich tegen komst gsm-masten, ‘te laat’, zegt burgemeester: “Ze reageerden pas nadat het openbaar onderzoek was afgelopen”

Tielt-WingeIn Tielt-Winge komen er langs de N2 twee nieuwe gsm-masten. Die zouden voor een beter bereik in de regio moeten zorgen en worden binnenkort in gebruik genomen. De omwonenden zijn er echter niet  niet zo blij mee, maar volgens burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) reageerden ze niet toen ze dat konden doen.

 1. Ouderraad klaagt onveilige verkeerssituatie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvensesteenweg: “Over 5 kilometer niet één verkeerslicht of oversteekplaats”
  Gelrode

  Ouderraad klaagt onveilige verkeerssi­tu­a­tie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvense­steen­weg: “Over 5 kilometer niet één verkeers­licht of oversteek­plaats”

  Leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool in Gelrode, buurtbewoners en hun kinderen hebben actiegevoerd op het kruispunt van de Leuvensesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat. Daar gebeurde vorige week nog een ongeluk met een 25-jarige fietser. Al jaren vragen ze om het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers, maar tot vandaag gebeurde er niets. “Er zijn al lang plannen om een oversteekplaats aan te leggen, maar de werken worden telkens uitgesteld”, zegt voorzitster van de ouderraad Elke Keustermans.
 1. Zowat helft chauffeurs van transportbedrijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoontje wel
  PREMIUM
  Tienen

  Zowat helft chauffeurs van transport­be­drijf staat vast over heel Europa door storing internet: Proximus krijgt het niet opgelost, wij na één telefoon­tje wel

  Michel Engelbosch, zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf Engelbosch in het Industriepark in Tienen, zit met de handen in het haar. “Sinds maandag zitten we zonder internet. Door corona gebeurt echter zo goed als alles online. Boekingen, een container ophalen in de haven van Antwerpen: lukt niet. Onze telefoons doen het ook niet, dus wij kunnen geen klanten bereiken en zij ons niet”, zucht Michel, die 42 vrachtwagens over heel Europa heeft rondrijden.
 2. Vaccinatiecentra in Aarschot en Diest openen op vrijdag 19 februari, weliswaar met een beperkt aantal vaccins
  PREMIUM
  Aarschot/Begijnendijk/Tielt-Winge

  Vaccinatie­cen­tra in Aarschot en Diest openen op vrijdag 19 februari, weliswaar met een beperkt aantal vaccins

  De vaccinatiecentra in Aarschot en Diest zijn er nu helemaal klaar voor en openen de deuren op vrijdag 19 februari. De afgelopen dagen werd er al geproefdraaid. “In Aarschot worden in het begin enkele honderden vaccins verwacht. De eerste leveringen betreffen het AstraZeneca-vaccin”, zegt burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld).
 3. Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete
  KESSEL-LO

  Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete

  Een 40-jarige man uit Tielt-Winge is in beroep veroordeeld tot vier maand rijverbod en 1.600 euro boete voor rijden onder invloed. Driss H. werd op 19 oktober 2019 omstreeks 21 uur op de Tiensesteenweg uit het verkeer gehaald in Kessel-Lo. De man testte positief voor cannabis en de technische keuring van zijn auto was een half jaar vervallen. De. man verklaarde de positieve test doordat hij ‘s ochtends een joint had gerookt. H. werd in het verleden al vijftien maal veroordeeld voor verkeersgerelateerde feiten en voor drugs in 2002. De man vroeg in beroep een mildere straf maar daar ging de rechtbank niet op in. De veertiger werd deze maand ook nog veroordeeld tot vier maanden cel voor slagen aan een andere man. Hij nam het slachtoffer in een houdgreep in een winkel toen die een opmerking maakte over het gedrag van zijn kind.
 1. Deze Japanse vrouw is de levensechte Rapunzel
  Play

  Deze Japanse vrouw is de levensech­te Rapunzel

 2. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'