In de zones Houwaart en Meensel-Kiezegem is nog geen AED toestel voorhanden.
Volledig scherm
In de zones Houwaart en Meensel-Kiezegem is nog geen AED toestel voorhanden. © ANP

Houwaart en Meensel-Kiezegem krijgen defibrillator

 1. Politiezone Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenleving
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  Politiezo­ne Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenle­ving

  In de politiezone Getevallei werd opnieuw een digitale zonale veiligheidsraad gehouden. De criminaliteitsfenomenen en bijhorende cijfers waren de voornaamste topics van deze veiligheidsraad. De medewerkers van politiezone Getevallei geven dagelijks het beste van zichzelf om de burgers te beschermen en samen met alle partners te bouwen aan een veilige samenleving. Er wordt op een informatiegestuurde manier gewerkt, wat inhoudt dat informatie op een efficiënte manier doorgegeven wordt tussen de verschillende diensten. Hierdoor wordt de pakkans op het vatten van criminelen vergroot wat de veiligheid ten goede komt.
 2. 250.000 euro extra investeringen in veiligere oversteekplaatsen langs N29 in Bunsbeek en Glabbeek met Vlaamse en Europese relancemiddelen
  Glabbeek

  250.000 euro extra investerin­gen in veiligere oversteek­plaat­sen langs N29 in Bunsbeek en Glabbeek met Vlaamse en Europese relancemid­de­len

  De Vlaamse overheid lanceerde voor 2021-22 een relanceplan voor fietsvoorzieningen. Deze projecten worden gefinancierd vanuit zowel het relanceplan Vlaamse Veerkracht als de middelen die Europa ter beschikking stelt in het kader van relance. In totaal wordt 116 kilometer van de fietsinfrastructuur opgewaardeerd, door de paden in overeenstemming te brengen met de huidige normen van het Vademecum Fietsvoorzieningen.
 1. Rechter legt Chris Dusauchoit voorwaarden op na belagen buur met vunzige sms’en: “Dit is ongepast taalgebruik”
  LEUVEN/HOLSBEEK

  Rechter legt Chris Dusauchoit voorwaar­den op na belagen buur met vunzige sms’en: “Dit is ongepast taalge­bruik”

  Televisiefiguur Chris Dusauchoit (59) is volgens de strafrechter zwaar over de schreef gegaan in zijn sms-berichten die hij stuurde naar zijn buur in Sint-Pieters-Rode (Holsbeek). De feiten van belaging werden bewezen verklaard. Dusauchoit kreeg een contactverbod opgelegd met de veehouder en hij mag ook twee jaar lang geen contact meer zoeken met de media.